Ga direct naar de contentGa direct naar de content

20 september 2023 | 10:30 uur tot 12:00 uur, inloop vanaf 10:00 uur

Samen aan tafel in de foyer van de Lochemse Schouwburg | Oosterwal 22, 7241 AR Lochem

De vrijwilligers van Alzheimer Trefpunt Lochem gaan letterlijk 'Samen aan tafel’ met hun gasten. In samenwerking met Welzijn Lochem en vrijwilligers vanuit verschillende culturen organiseren zij een verrassende proeverij waarbij in 3-gangen hapjes worden geserveerd vanuit diverse culturen. De vrijwilligers geven daarbij uitleg over de gerechten, hun culturen en de bijbehorende gewoontes.

21 september 2023 | 13:30 uur tot 17:00 uur

Samen aan tafel in het DWK-gebouw | Leeuweriklaan 19, 7203 JD Zutphen

Bezoek gratis de Wereld Alzheimer Dag activiteiten in het DWK-gebouw Zutphen. Er wordt een programma gepresenteerd rond het thema ́Samen aan tafel ́. Gepland staan zes boeiende tafelgesprekken over dementie en de dementievriendelijke samenleving. Marlies Claasen is dagvoorzitter en gespreksleider. Er is een informatiemarkt waar u zich kunnen laten informeren over dementie en de mogelijkheden voor ondersteuning.

De vrijwilligers van Alzheimer Café Zutphen organiseren deze activiteit i.s.m. De Bovenkamer Zutphen, Dementienetwerk Zutphen-Lochem-Vorden eo, Odensehuis Zutphen en de Gemeente Zutphen. Financieel mede mogelijk gemaakt door Stichting Sociaal Fonds Sint-Walburgis.

21 september 2023 | 17:45 uur tot 20:30 uur, inloop vanaf 17:30 uur

Samen aan tafel bij Streeckgenoot Doetinchem m.m.v. muziektherapeut Fleur Taken | Spinbaan 21a, 7005 AD Doetinchem

De vrijwilligers van Alzheimer Trefpunt Doetinchem bieden mensen met dementie en/of mantelzorgers, een driegangenmaaltijd waarbij muziektherapeut Fleur Taken tussen de gangen vertelt en laat ervaren hoe belangrijk muziek voor mensen met dementie kan zijn. Een mooie manier voor lotgenoten om wat langer met elkaar in contact te komen in een ontspannen sfeer. De entreeprijs is € 7,50 (inclusief driegangenmaaltijd, een drankje en koffie/thee). Kaarten zijn te verkrijgen via www.streeckgenoot.nl/event/wereld-alzheimer-dag-2023/ . Deze bijeenkomst wordt financieel mede mogelijk gemaakt door de gemeenten Doetinchem, Bronckhorst, Oude IJsselstreek en Montferland.