Ga direct naar de contentGa direct naar de content

Wereld Alzheimer Dag activiteiten in Oost-Gelderland:  

20 SEPTEMBER 

Lunch bij Restaurant Van Hal in Voorst/Gendringen van 12.00 tot 14.00 uur. Inwoners met geheugenproblemen en dementie uit Oude IJsselstreek en een naaste zijn van harte welkom. Kijk voor meer informatie op https://bit.ly/44B4wcJ. U kunt zich tot 15 september opgeven voor de lunch via  https://www.oude-ijsselstreek.nl/form/samen-aan-tafel-lunch.

Vrijwilligers van Alzheimer Trefpunt Lochem gaan van 14.00 tot 16.00 uur samen aan tafel met hun gasten in de foyer van Schouwburg Lochem, Oosterwal 22. Een verrassende proeverij met hapjes vanuit verschillende culturen. Geef je op voor 13 september: bel Miny Kreunen 06-33868102 of mail Maria Baak via [email protected]

Acteur Jan van der Hammen - bekend van tv-spotjes over dementie - brengt in de middag ‘als man met dementie’ verrassingsbezoekjes aan winkels in Aalten en Dinxperlo. Hoe reageren winkelpersoneel en bezoekers op zijn aanwezigheid? ’s Avonds wordt het programma vervolgd met de bijeenkomst ‘Dementie in de zaak’, voor middenstand, horeca en verenigingen in de gemeente Aalten én alle inwoners die daar werkzaam zijn of als vrijwilliger zijn betrokken. Meer informatie? Mail [email protected] of bel 0543 493333. 

21 SEPTEMBER 

Vrijwilligers van Alzheimer Trefpunt Aalten-Oost Gelre-Winterswijk organiseren van 12.00 tot 15.00 uur een lunch om nooit te vergeten voor mensen met dementie en hun mantelzorgers, woonachtig in de gemeente Oost Gelre. Deelnemende restaurants: Restaurant Brouwersnös en Restaurant De Stadschpomp in Groenlo | Hotel-restaurant de Koppelpaarden en Restaurant Markt 5 in Lichtenvoorde | Restaurant Hofzicht in Lievelde | Restaurant Beneman in Vragender | Restaurant Het Witte Paard in Zieuwent. Geef je op voor 7 september via [email protected]

Alzheimer Café Zutphen is medeorganisator van de inloopbijeenkomst ‘Samen aan tafel’ in het DWK-gebouw aan de Leeuweriklaan 19 te Zutphen. Gepland staan zes boeiende tafelgesprekken over dementie en de dementievriendelijke samenleving. Marlies Claasen is dagvoorzitter en gespreksleider. En er is een informatiemarkt waar belangstellenden zich kunnen laten informeren over dementie en de mogelijkheden voor ondersteuning. Belangstellenden kunnen tussen 13.30 en 17.00 uur de activiteiten bezoeken. 

Vrijwilligers van Alzheimer Trefpunt Doetinchem bieden de doelgroep, mensen met dementie en/of mantelzorgers, een driegangenmaaltijd waarbij muziektherapeut Fleur Taken tussen de gangen vertelt en laat ervaren hoe belangrijk muziek voor mensen met dementie kan zijn. Een mooie manier voor lotgenoten om wat langer met elkaar in contact te komen in een ontspannen sfeer. Van 17.45 uur - 20.30 uur bij Streeckgenoot, Spinbaan 21a te Doetinchem. Kaarten zijn te verkrijgen via www.streeckgenoot.nl/event/wereld-alzheimer-dag-2023/ 

Bibliotheken 

In veel bibliotheken is informatie beschikbaar en zijn boekentafels ingericht rond het thema ‘dementie’. 

Bibliotheek Ruurlo draait op donderdagavond 21 september, om 20.00 uur, de film ‘Vortex’. De film is gratis toegankelijk, maar aanmelden is wel noodzakelijk. Meer informatie en aanmelden via www.oostachterhoek.nl/filmvortex. Aanmelden kan ook in de bibliotheken.  Na de film is er gelegenheid om na te praten. 

Filmhuizen 

Ook meerdere filmhuizen hebben een speciale programmering rond Wereld Alzheimer Dag.

De filmhuizen in de gemeente Aalten vertonen gratis de Oscar-winnende film ‘The Father' met Anthony Hopkins (vader Anthony) en Olivia Colman (dochter Anne). Filmhuis Oerkroeg Schiller op donderdag 21 september, het Filmhuis in het Kulturhus in Dinxperlo op donderdag 28 september. 

Amphion Film in Doetinchem vertoont op Wereld Alzheimer Dag de film ‘A Hunderd Flowers. Na de film is er gelegenheid om na te praten. 

Meer informatie via websites van de filmhuizen. 

www.alzheimer-nederland.nl/regios/oost-gelderland

06-13514411  

[email protected]