Wereld Alzheimer Dag Lochem ‘Samen aan tafel’
Woensdag 20 september is in Lochem aandacht besteed aan ‘Wereld Alzheimer Dag’. Het thema is dit jaar ‘Samen aan Tafel’ en dat hebben we ook letterlijk gedaan.
Samen aan tafel met mensen met dementie en hun mantelzorgers maar ook met mensen uit verschillende culturen. Door een groepje dames waren er heerlijke gerechten gemaakt uit diverse landen. De middag werd geopend met een drankje en Oud-Hollandse hapjes, daarna heerlijke Marokkaanse Harira soep, brood en hummus uit Libanon, Qabilie Palau een Afghaans gerecht, Sarma gevulde druivenbladen volgens een Turks recept en als toetje een heerlijke Marokkaanse griesmeeltaart.
In de foyer van de Lochemse Schouwburg waren ruim vijftig bezoekers aanwezig die allen hebben genoten van deze heerlijke gerechten. Bij elk gerecht werd uitleg gegeven over de cultuur en samenstelling van het gerecht.
De bijeenkomst is georganiseerd door Welzijn Lochem en vrijwilligers van Alzheimer Trefpunt Lochem. Aan het einde van de middag werden de dames van de kookgroep bedankt voor hun heerlijke gerechten en kregen ze allen een bos bloemen en een groot applaus van de aanwezige gasten. Een van de kookdames gaf in een korte reactie nog aan hoe fijn zij het vinden om op deze manier in de Nederlandse samenleving te integreren en daar een onderdeel van uit te maken.
Namens Welzijn Lochem en Alzheimer Trefpunt Lochem willen wij de ‘Kookgroep’ heel hartelijk danken voor hun inzet en ook de Schouwburg Lochem voor de gastvrije ontvangst.

Verslag en foto door Henk Eggink, communicatie en PR vrijwilliger Alzheimer Trefpunt Lochem.