#1tegendementie - Vertoning van de film: “Het doet zo zeer” van Heleen van Royen.

WAD - Wereld Alzheimer Dag

Wereld Alzheimer Dag is een themadag ter bevordering van de wereldwijde aandacht voor de ziekte van Alzheimer en dementie. De Dag wordt sinds 1994 gevierd. Dementie staat meer en meer op de agenda. En dat is ook hard nodig. De 5000 vrijwilligers van de 51 regionale afdelingen van Alzheimer Nederland, organiseren in de week van 18 tot en met 22 september diverse activiteiten voor mensen met dementie en hun dierbaren.

Ons Alzheimer Cafe Woudenberg-Scherpenzeel organiseert 3 WAD-bijeenkomsten op woensdagavond 20 september; donderdagavond 12 en dinsdagavond 17 oktober.

Twee filmvoorstellingen in Woudenberg en Scherpenzeel met de film: “Het doet zo zeer” van Heleen van Royen.

In de film schets Heleen een portret van haar moeder bij wie beginnende dementie is geconstateerd. Een portret van zeer dichtbij: Heleen bedient de camera grotendeels zelf. In een periode van ruim een jaar volgt ze haar moeder in alledaagse situaties en in de tocht langs artsen, zorginstellingen en klinieken. Moeilijke beslissingen over verhuizen, over euthanasie en kostbare momenten van samenzijn wisselen elkaar af. Een liefdevolle, herkenbare, pijnlijke en vaak bijzonder grappige ode aan het leven, met dank aan Heleens moeder, mevrouw Breed. Na afloop van de film is er gelegenheid om na te praten (deskundige aanwezig) en is ons Alzheimer Cafe met een informatiestand aanwezig.

Donderdag 12 oktober wordt de film gedraaid, in samenwerking met het Filmhuis Woudenberg, in Cultuurhuis, Dorpsstraat 40 in Woudenberg. De zaal is open vanaf 20.00 uur. Aanvang film 20.15 uur.

Een kaartje kost € 6,00 p.p. (inclusief koffie/thee) en is verkrijgbaar op de avond van de voorstelling of u kunt vooraf een kaartje reserveren bij de informatiebalie.

Info Erny de Wildt: 06-866 779 57 of alzheimerscherpwoud@gmail.com

Deze activiteit maakt deel uit van