Alzheimer Café gastvrouw/gastheer

Alzheimer Nederland
Dementie raakt steeds meer mensen. 1 op de 5 mensen krijgt dementie. In Nederland zijn momenteel 290.000 mensen met deze ziekte. De verwachting is dat dit aantal in 2040 zal zijn verdubbeld. Met 48 regionale afdelingen, 3650 vrijwilligers en 22.000 collectanten zijn we altijd in de buurt. Samen met vrijwilligers, donateurs, collectanten, onderzoekers, bedrijven en andere betrokkenen werken we aan een toekomst zonder dementie en aan een beter leven voor mensen met dementie en hun dierbaren.

Regionale Afdeling
Je gaat aan de slag bij afdeling Amersfoort e.o., bestaand uit de gemeenten Amersfoort, Baarn, Bunschoten, Leusden, Soest en Woudenberg. We werken we hard om onze regio dementievriendelijk te maken. Onze vrijwilligers zorgen ervoor dat we mensen in de buurt ondersteunen. Ze behartigen hun belangen, geven voorlichting en organiseren ontmoetingen om ervaringen te delen of in contact te komen met anderen.

Wat mag je van ons als Alzheimer Nederland verwachten
Je komt terecht in een warme, professionele organisatie en werkt samen met een groep van bevlogen en betrokken mensen. Iedereen werkt met ongekend enthousiasme voor hetzelfde doel.

Dit doen we vanuit een goede basis, want we vinden het belangrijk dat jij met plezier aan de slag kunt. Zo bieden we voorlichting over dementie en diverse trainingen die aansluiten bij je functie. We organiseren netwerkbijeenkomsten tussen afdelingen en met collega’s op het landelijk kantoor en nemen we jouw stem in beleid serieus.

Jouw rol
Als gastvrouw/gastheer in het Alzheimer Café Amersfoort/Leusden ben jij het vriendelijke gezicht dat de bezoekers welkom heet en begeleidt naar een plek in het Alzheimer Café. Je stelt bezoekers op hun gemak en geeft informatie over de structuur van de avond. Vervolgens help je mee in de catering of bij de boekentafel. Je maakt een praatje met aanwezigen en met eventuele emoties van bezoekers weet je gepast om te gaan. Eventuele vragen signaleer je en geef je door aan de gespreksleider. De tijdsbesteding is gemiddeld 3-5 uur per maand. Er worden in elk geval 10 – 12 avonden per jaar georganiseerd van 4 uur per avond en daarnaast zijn er wat voorbereidende werkzaamheden en optionele deelname aan de werkgroep.

Dus ben jij iemand die:

  • het Alzheimer Café een warm hart toedraagt?
  • goed kan communiceren met mensen van verschillende achtergronden?
  • empatisch is?
  • een goede teamspeler is?

We komen graag met je in contact
Wil je graag nader met ons kennismaken?
Ga dan naar https://www.alzheimer-nederland.nl/regios/amersfoort-eo
Heb je belangstelling of wil je toch liever eerst wat meer informatie?
Bel of mail dan Bertien Houwing, voorzitter afdeling Amersfoort e.o. op 06-10956009 of via de mail op: b.houwing@alzheimervrijwilligers.nl

Deze pagina maakt deel uit van