Alzheimer Café gespreksleider

Alzheimer Nederland
Dementie raakt steeds meer mensen. 1 op de 5 mensen krijgt dementie. In Nederland zijn momenteel 290.000 mensen met deze ziekte. De verwachting is dat dit aantal in 2040 zal zijn verdubbeld. Met 48 regionale afdelingen, 3650 vrijwilligers en 22.000 collectanten zijn we altijd in de buurt. Samen met vrijwilligers, donateurs, collectanten, onderzoekers, bedrijven en andere betrokkenen werken we aan een toekomst zonder dementie en aan een beter leven voor mensen met dementie en hun dierbaren.

Regionale Afdeling
Je gaat aan de slag bij afdeling Amersfoort e.o., bestaand uit de gemeenten Amersfoort, Baarn, Bunschoten, Leusden, Soest en Woudenberg. We werken we hard om onze regio dementievriendelijk te maken. Onze vrijwilligers zorgen ervoor dat we mensen in de buurt ondersteunen. Ze behartigen hun belangen, geven voorlichting en organiseren ontmoetingen om ervaringen te delen of in contact te komen met anderen.

Wat mag je van ons als Alzheimer Nederland verwachten
Je komt terecht in een warme, professionele organisatie en werkt samen met een groep van bevlogen en betrokken mensen. Iedereen werkt met ongekend enthousiasme voor hetzelfde doel.

Dit doen we vanuit een goede basis, want we vinden het belangrijk dat jij met plezier aan de slag kunt. Zo bieden we voorlichting over dementie en diverse trainingen die aansluiten bij je functie. We organiseren netwerkbijeenkomsten tussen afdelingen en met collega’s op het landelijk kantoor en nemen we jouw stem in beleid serieus.

Jouw rol
Als gespreksleider bij het Alzheimer Café Amersfoort/Leusden ben je hét gezicht van het Alzheimer Café. Samen met een team van andere vrijwilligers zorg jij voor een veilige en prettige sfeer waarin alle bezoekers zich op hun gemak voelen. Als gespreksleider probeer jij bovendien alle bezoekers te betrekken en stimuleer je interactie. Vanuit Alzheimer Nederland volg je een gespreksleiderstraining. Deze training stelt je onder andere in staat om ruimte te geven aan emoties in de zaal en deze emoties te begeleiden. Je voelt aan wat passend is voor de bezoekers en stemt daarop af. De tijdsbesteding voor deze rol is ongeveer 6 - 8 uur per maand voor zowel de voorbereidende werkzaamheden en 10 – 12 Alzheimer Café avonden per jaar.

Dus ben jij iemand die:

  • het Alzheimer Café een warm hart toedraagt?
  • empathisch vermogen heeft?
  • graag voor een groep staat?
  • methodisch te werk gaat en gesprekken in goede banen weet te leiden?

We komen graag met je in contact
Wil je graag nader met ons kennismaken?
Ga dan naar https://www.alzheimer-nederland.nl/regios/amersfoort-eo
Heb je belangstelling of wil je toch liever eerst wat meer informatie?
Bel of mail dan Bertien Houwing, voorzitter afdeling Amersfoort e.o. op 06-10956009 of via de mail op: b.houwing@alzheimervrijwilligers.nl

Deze pagina maakt deel uit van