Alzheimer Café in het teken van Wereld Alzheimer Dag

Multicultureel Centrum De Schans
De Schans 33
3931 KJ Woudenberg
Nederland

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) van de Verenigde Naties heeft 21 september uitgeroepen tot Wereld Alzheimer Dag (World Alzheimer's Day/WAD). Op deze dag wordt extra aandacht besteed aan dementie.

De regionale afdelingen van Alzheimer Nederland organiseren rondom deze datum bijzondere activiteiten voor mensen met dementie hun partners, hun kinderen, kleinkinderen, familieleden, vrienden, hulpverleners en vrijwilligers. Ook andere belangstellenden zijn van harte welkom! Het Landelijk thema voor deze bijzondere dag is: “Samen Bewegen” op muziek.

Alzheimer Café Woudenberg-Scherpenzeel gaat deze WAD met u vieren in onze vertrouwde zaal De Schans.

Muziek heeft een wonderbaarlijke uitwerking op mensen met dementie. Als je naaste bijvoorbeeld niet goed meer kan praten, kan men soms feilloos liedteksten meezingen. We hebben de groep “We willen zo graag” uitgenodigd om samen met u er een gezellige middag van te maken. Zij zingen Oer-Hollandse liedjes op klompen, liedjes die we vergeten zijn, liedjes met een knipoog en medleys.

De groep is uitgedost in Nederlandse klederdracht uit diverse steden en streken. Een kledingshow en uitleg ontbreekt dan ook niet!

Voordat u weer huiswaarts keert wordt u getrakteerd op een heerlijk soep met diverse belegde broodjes.
De middag start om 14.00 uur tot en met 17.00 uur. De zaal is om 13.30 uur open.

Opgeven voor deze middag is niet noodzakelijk, wel handig voor onze catering.
Het regelen van vervoer behoort tot de mogelijkheden.

Informatie via: 06-86677957 of alzheimerscherpwoud@gmail.com.

Deze activiteit maakt deel uit van