Alzheimer Café: Ontmoeten is belangrijk!

Ingrid Sparreboom en Wilma Pol zijn gespreksleiders van Alzheimer Café Amersfoort/Leusden, maar zij kunnen hun werk nu al maanden niet meer doen. 'Ontmoeten is zo belangrijk'.
 

Alzheimer Café al maanden ‘op slot’:
‘Mensen moeten weten dat ze in ons hart zitten’

Als er één ding lastig is sinds de coronacrisis is het mensen elkaar laten ontmoeten. En dat is nou net de drijfveer van Alzheimer Café Amersfoort/Leusden. Gespreksleiders Wilma Pol en Ingrid Sparreboom vinden het doodzonde: Door met lotgenoten te praten, word je gehoord.

Het is ‘maar’ één avond in de maand. Maar dat de bijeenkomsten van waarde zijn voor mensen die net de diagnose dementie hebben gehad of hun mantelzorgers, bleek wel uit de opkomst afgelopen september. Sinds lange tijd konden Pol en Sparreboom het café weer een keer organiseren. De zaal die ze toegewezen hadden gekregen door de beheerder van wijkcentrum Het Klokhuis in de wijk Randenbroek was eigenlijk net niet groot genoeg. ,,Ze dachten dat de animo niet zo groot zou zijn", zegt Pol. Maar dat bleek niet te kloppen. Vrijwilligers die hielpen met koffie schenken konden er niet meer bij. Mensen waren echt blij dat het weer kon. Er was zelfs een familie uit Noord-Brabant. Die kwam speciaal op het thema af. Zo zie je dat we echt mensen uit de regio en daarbuiten trekken.” Maar de avond bleek eenmalig. Nu zitten de gespreksleidsters alweer maanden op hun handen. 

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door