Ga direct naar de contentGa direct naar de content
Regelmatig krijgen de CBA-medewerkers te maken met mensen met dementie, als bezoekers bij een uitvaart, maar ook op de begraafplaats. Altijd al proberen medewerkers zo goed mogelijk met hen om te gaan, maar door de training is het veel duidelijker geworden hoe je dit het beste kunt doen. In het vervolg zullen medewerkers aan mensen met dementie apart aandacht geven. Op de begraafplaats zullen medewerkers mensen met dementie behulpzaam zijn met bv. het vinden van de juiste route. Ook in het telefonische contact zijn medewerkers zich meer bewust van hun eigen gedrag: geduld en vriendelijkheid zijn zeer belangrijk.
 
Een training op locatie bij een uitvaartonderneming is een bijzondere training in meerdere opzichten. Zo checkte Jos van der Deurne, één van onze trainers bij Samen Dementievriendelijk (SDV), wel even van tevoren of het klopte: "Een training om 8 uur. Even navragen bij SDV: jullie bedoelen zeker 8 uur 's avonds? Nee! Het is echt om 8 uur 's morgens. Toch maar gedaan. Voordat de drukte begint op de begraafplaats een training gegeven voor medewerkers van de begraafplaats en het crematorium in Leusden. Inderdaad het moest vroeg. Toen ik vertrok arriveerden de eerste aanwezigen voor een begrafenis die ochtend."
 
Met het verkrijgen van het certificaat Dementie Vriendelijk, blijft CBA Rusthof zich inzetten voor mensen met dementie en hun naasten en het belang van samen dementievriendelijk werken onderstrepen. 
 
Meer informatie:
 
Logo