Bestuurslid Alzheimer Café

Alzheimer Nederland
Dementie raakt steeds meer mensen. 1 op de 5 mensen krijgt dementie. In Nederland zijn momenteel 290.000 mensen met deze ziekte. De verwachting is dat dit aantal in 2040 zal zijn verdubbeld. Met 48 regionale afdelingen, 3650 vrijwilligers en 22.000 collectanten zijn we altijd in de buurt. Samen met vrijwilligers, donateurs, collectanten, onderzoekers, bedrijven en andere betrokkenen werken we aan een toekomst zonder dementie en aan een beter leven voor mensen met dementie en hun dierbaren.

Regionale Afdeling
Je gaat aan de slag bij afdeling Amersfoort e.o., bestaand uit de gemeenten Amersfoort, Baarn, Bunschoten, Leusden, Soest en Woudenberg. We werken we hard om onze regio dementievriendelijk te maken. Onze vrijwilligers zorgen ervoor dat we mensen in de buurt ondersteunen. Ze behartigen hun belangen, geven voorlichting en organiseren ontmoetingen om ervaringen te delen of in contact te komen met anderen.

Wat mag je van ons als Alzheimer Nederland verwachten
Je komt terecht in een warme, professionele organisatie en werkt samen met een groep van bevlogen en betrokken mensen. Iedereen werkt met ongekend enthousiasme voor hetzelfde doel. Dit doen we vanuit een goede basis, want we vinden het belangrijk dat jij met plezier aan de slag kunt. Zo bieden we voorlichting over dementie en diverse trainingen die aansluiten bij je functie. We organiseren netwerkbijeenkomsten tussen afdelingen en met collega’s op het landelijk kantoor en nemen we jouw stem in beleid serieus.

Jouw rol
Als bestuurslid Alzheimer Cafés ben jij hét aanspreekpunt voor de werkgroepen van alle Alzheimer Cafés in jouw regio. Samen met de coördinatoren van de lokale Alzheimer Cafés stel je de jaarlijkse begroting op en bepaal je de doelen. Je bewaakt de kwaliteit van de uitvoering van de Alzheimer Cafés. Je weet onze missie onder de aandacht te brengen bij een relevant netwerk en draagt bij aan goede informatievoorziening op de website van de regionale afdeling en eventueel social media. Qua tijdsbesteding kun je uitgaan van 3-4 uur per week.

Dus ben jij iemand die:

  • door persoonlijke of professionele ervaring weet hoe om te gaan met mensen met dementie?

  • een echte netwerker is?

  • het leuk vindt om dingen gedaan te krijgen met een team van vrijwilligers en professionals?

  • iemand die van aanpakken weet en mensen kan begeleiden?

  • iemand die de kwaliteit van onze Alzheimer Cafés hooghoudt?

We komen graag met je in contact
Wil je graag nader met ons kennismaken?
Ga dan naar https://www.alzheimer-nederland.nl/regios/amersfoort-eo
Heb je belangstelling of wil je toch liever eerst wat meer informatie?
Bel of mail dan Bertien Houwing, voorzitter afdeling Amersfoort e.o. op 06-10956009 of via de mail op: b.houwing@alzheimervrijwilligers.nl

Deze pagina maakt deel uit van