Blijk van Waardering voor Mantelzorgers

https://www.amersfoort.nl/nieuws/blijk-van-waardering-voor-mantelzorgers.htm

Met de Blijk van Waardering wil de gemeente Amersfoort mantelzorgers bedanken voor hun inzet. De Blijk van Waardering is een bedrag van 125 euro, als steuntje in de rug voor het mooie en soms zware werk van mantelzorgers. Vanaf 12 november 2021 kan men de Blijk van Waardering weer aanvragen

Voor wie?

De Blijk van Waardering is bedoeld voor mensen die afgelopen jaar minimaal acht uur per week en langer dan drie maanden zorg hebben verleend aan een familielid, buurvrouw, vriend of iemand anders in Amersfoort en dit onbetaald en in de eigen tijd deden.

Wethouder Menno Tigelaar (Zorg): 'De steun die mantelzorgers hun naasten geven, is onmisbaar. De gemeente wil de waardering graag laten merken, en dat doen we met de Blijk van Waardering. Er is daarnaast meer ondersteuning voor mantelzorgers, in veel gevallen via Indebuurt033. Mantelzorgen kan soms zwaar zijn en ik hoop daarom dat veel mensen van de beschikbare ondersteuning gebruikmaken.'

Aanvragen

Vanaf 12 november 2021 tot en met 1 maart 2022 kan men de Blijk van Waardering aanvragen. Mensen die zorg ontvangen kunnen dit voor hun mantelzorger aanvragen. Ook mantelzorgers zélf kunnen de Blijk van Waardering aanvragen. Een mantelzorger kan maar één keer het geldbedrag ontvangen. Uiterlijk 1 mei 2022 wordt de 125 euro uitbetaald. Aanvragen kan via de onderstaande knop:

https://www.amersfoort.nl/product/blijk-van-waardering-mantelzorg.htm

 

De gemeente Amersfoort stelt de Blijk van Waardering beschikbaar voor 2960 aanvragers, op volgorde van binnenkomst van de aanvraag. De aanvraagperiode sluit zodra het maximaal aantal aanvragen is bereikt. Vraag daarom bijtijds de Blijk van Waardering aan.

Hulp nodig bij de aanvraag?

Mensen die hulp nodig hebben bij de aanvraag van de Blijk van Waardering kunnen binnenlopen of een afspraak maken bij een van de Informatiewinkels van Indebuurt033. Locatie en contactgegevens: www.indebuurt033.nl/informatiewinkels.

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door