Slikproblemen en gezonde voeding bij dementie

Het Klokhuis
Weberstraat 2
3816 VC Amersfoort
Nederland

In alle stadia van dementie kunnen problemen ontstaan bij het eten en drinken. Bij slikstoornissen horen onder meer klachten als verslikken of moeite hebben met kauwen. Ook kan er een gevoel zijn dat eten of medicijnen blijven hangen in de keel. Dit kan leiden tot ongewenst gewichtsverlies of een longontsteking.

Marieke Schuiling, logopediste, geeft tijdens deze avond uitleg over het herkennen en behandelen van slikstoornissen. Annita Kok, dietiste, heeft tips en adviezen om eten en drinken bij slikstoornissen zelf aan te passen. Ook worden er tips gegeven voor kant en klare producten om een gezonde voeding te gebruiken.

Donderdagavond 27 september bent u van harte welkom in het Alzheimer Café. Het Alzheimer Café is voor mensen met dementie, degenen die bij hen betrokken zijn en een ieder die affiniteit en/of belangstelling heeft met of voor het onderwerp. Het Alzheimer Café is gehuisvest in wijkcentrum Het Klokhuis, Weberstraat 2 te Amersfoort en is geopend van 19.00 tot 21.00 uur. Het programma start om 19.30 uur. De toegang is gratis.

Nadere informatie kunt u opvragen via amersfoort@alzheimer-nederland.nl of op www.alzheimer-nederland.nl of telefoon nummer 06 42055926.

Routebeschrijving
Per openbaar vervoer: vanaf centraal station Amersfoort neemt u buslijn 8, uitstappen bij bushalte Euterpeplein. Vanaf hier is het nog enkele minuten lopen naar Het Klokhuis.

Deze activiteit maakt deel uit van