Dementie; rouw en verlies

Het Klokhuis
Weberstraat 2
3816 VC Amersfoort
Nederland

Mantelzorgers maken nogal eens een rouwproces door wanneer een dierbare door dementie van hen afdrijft. Gevoelens van rouw worden echter vaak niet als zodanig herkend. De dierbare leeft immers nog? Toch gaat een dierbare met dementie steeds minder lijken op de persoon die hij of zij ooit was. Als mantelzorger verliest men de persoon die men kende en het gezamenlijke, gelijkwaardige contact. Er is hier sprake van een specifiek rouwproces dat te onderscheiden valt van rouw na het verlies door de dood. Rina van der Linde is maatschappelijk werkster. Zij zal met ons in gesprek gaan over rouw en verlies bij dementie.

Donderdagavond 29 november bent u van harte welkom in het Alzheimer Café. Het Alzheimer Café is voor mensen met dementie, degenen die bij hen betrokken zijn en een ieder die affiniteit en/of belangstelling heeft met of voor het onderwerp. Het Alzheimer Café is gehuisvest in wijkcentrum Het Klokhuis, Weberstraat 2 te Amersfoort en is geopend van 19.00 tot 21.00 uur. Het programma start om 19.30 uur. De toegang is gratis. Gespreksleidster zal Ingrid Sparreboom zijn.

Het Alzheimer Café is voor mensen met dementie, degenen die bij hen betrokken zijn en een ieder die affiniteit en/of belangstelling heeft met of voor het onderwerp. Nadere informatie kunt u opvragen via amersfoort@alzheimer-nederland.nl of op www.alzheimer-nederland.nl of telefoonnummer 06-42055926.

Routebeschrijving
Per openbaar vervoer: vanaf centraal station Amersfoort neemt u buslijn 8, uitstappen bij bushalte Euterpeplein. Vanaf hier is het nog enkele minuten lopen naar Het Klokhuis.

Deze activiteit maakt deel uit van