Dementie Vriendelijke Gemeente

Multi Functioneel Centrum De Schans
De Schans 33
3931 KJ Woudenberg
Nederland

Eén op de vijf Nederlanders krijgt dementie. Omdat we steeds ouder worden, stijgt het aantal mensen met dementie in 2040 naar verwachting naar 550.000. Dat betekent dat meer inwoners én organisaties in iedere gemeente dagelijks te maken krijgt met dementie. Zo ontstaat een gemeenschap waarin iedereen dementie accepteert: van bakker en buurman tot sportclub en wijkagent. Waarin mensen met dementie gewoon boodschappen doen, hun bankzaken regelen, naar hun vereniging gaan of de bibliotheek of een museum bezoeken. En waarin de gemeenschap hen een handje toesteekt wanneer zij het even niet meer weten. 

In Woudenberg hebben inmiddels 3 organisaties een cursus gevolgd:  Vallei Wonen, de Gemeente Woudenberg en Stichting Welzijn Ouderen Woudenberg. Zij hebben het certificaat ‘Dementie Vriendelijke Gemeente’ ontvangen.  Zij zijn dan ook onze gastsprekers. 

Het Alzheimer Cafe is er iedere 2de woensdagavond van de maand (niet in maart, juli en augustus). De toegang is vrij en aanmelding is niet nodig. 

Info: telefoon: 06-866 779 57 of alzheimerscherpwoud@gmail.com 

Deze activiteit maakt deel uit van