GEANNULEERD - IDFA - documentaire Wei.

De Lieve Vrouw STELT ALLE ACTIVITEITEN UIT
Om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, geeft De Lieve Vrouw met onmiddellijke ingang opvolging aan de maatregelen die de overheid en het RIVM hebben afgekondigd.

Dit betekent dat alle geplande voorstellingen worden geannuleerd en geen doorgang zullen vinden.
Nader bericht volgt.

Documentaire Wei
in Filmhuis de Lieve Vrouw, Amersfoort

Wat gebeurt er als de vader van filmmaker Ruud Lenssen de diagnose dementie te horen krijgt? Terwijl Jan vasthoudt aan zijn idyllische wei, worstelt moeder Ria met haar rol als mantelzorger en komt een onvermijdelijk afscheid dichterbij.

Wei is een documentaire van Ruud Lenssen waarin hij het dementie- en mantelzorgtraject van zijn ouders vastlegt. Vader Jac heeft zijn eigen paradijsje gecreëerd: een hectare natuurgrond met paarden, kippen en moestuin. De wei is zijn levenswerk en Jac is vastberaden ervoor te blijven zorgen. Juist nu bij hem dementie is geconstateerd. De natuur en zijn dieren geven Jac troost en houvast in een steeds verwarrender bestaan. Moeder Ria ziet Jac’s achteruitgang met lede ogen aan. De zorgen voor haar man worden groter en ze moet steeds meer van haar eigen leven opgeven. Haar gevoelens van liefde en zorgzaamheid slaan regelmatig om in frustratie en eenzaamheid. Desondanks wil ze Jac thuis verzorgen, zo lang het kan. Maar terwijl Jac probeert vast te houden aan zijn paradijs komt een onvermijdelijk afscheid dichterbij. Wei is niet alleen een film over dementie en mantelzorg, maar tevens een liefdevol verhaal over de vergankelijkheid van het leven.

De programmering van de documentaire Wei is een samenwerking tussen de Lieve Vrouw en de afdeling Amersfoort e.o. van Alzheimer Nederland.

Het programma begint met een korte inleiding en na de documentaire ronden we af met een nagesprek en een nazit.
Kosten zijn voor eigen rekening, kaarten zijn t.z.t. verkrijgbaar via de kassa van de Lieve Vrouw.
Mocht u nu al vragen hebben dan kunt u contact leggen via amersfoort@alzheimer-nederland.nl

Binnenkort volgt meer informatie.

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door