Het leven met iemand met Frontotemporale dementie

Frontotemporale dementie (FTD) komt vaak voor op jongere leeftijd. Veranderingen in het gedrag vallen meestal als eerste op. Margreet Mantel vertelt over haar ervaringen met haar echtgenoot met FTD. Twee studentes journalistiek hebben vanuit het perspectief van haar dochter een documentaire gemaakt, genaamd Papa. Deze documentaire is beloond met drie prijzen en zullen we gaan bekijken. Duidelijk wordt hoe deze ziekte zich manifesteert en welke impact die heeft op de familie.

Donderdagavond 28 februari 2019 bent u van harte welkom in het Alzheimer Café. Het Alzheimer Café is gehuisvest in het Klokhuis, Weberstraat 2 in Amersfoort en is geopend van 19.00 tot 21.00 uur. Het programma start om 19.30 uur. De avond zal worden geleid door Wilma Polhoud/Ingrid Sparreboom. De toegang is gratis.

Het Alzheimer Café is voor mensen met dementie, degenen die bij hen betrokken zijn en een ieder die affiniteit en/of belangstelling heeft met of voor het onderwerp. Nadere informatie kunt u opvragen via amersfoort@alzheimer-nederland.nl of op www.alzheimer-nederland.nl of telefoonnummer 06-42055926.

Routebeschrijving
Per openbaar vervoer: vanaf centraal station Amersfoort neemt u buslijn 8, uitstappen bij bushalte Euterpeplein. Vanaf hier is het nog enkele minuten lopen naar Het Klokhuis.

Deze activiteit maakt deel uit van