Verdriet is een werkwoord

Multicultureel Centrum De Schans
De Schans 33
3931 KJ Woudenberg
Nederland

Plan Route

Niemand heeft gestudeerd voor verdriet hebben en rouwen. Toch krijgen we er allemaal mee te maken. Er zijn mensen die zeggen dat rouwen een weg is die je moet afleggen. Maar verdriet lijkt vaak meer op een doolhof. Of een wenteltrap: soms denk je dat er niets verandert, dat je steeds in hetzelfde kringetje ronddraait. Maar dikwijls, als je goed kijkt kan het zijn dat je perspectief toch wat veranderd is. Rouwen is een persoonlijk antwoord op leed. Niemand kan je voorschrijven hoe dat moet, maar er zijn wel een paar dingen die kunnen helpen.

De spreekster houdt zich daarbij vast aan de Grote Verhalen uit de christelijke traditie die al eeuwenlang richting wijzen. Die geven geen antwoord op alle vragen over kwaad en lijden, maar bevatten wel genoeg antwoord om het met die vragen uit te houden.

Onze gastspreekster Margriet van der Kooi geestelijk verzorger/predikante en auteur. Zij schreef onder andere: ‘Verdriet is een Werkwoord’

U bent van harte welkom bij Alzheimer Café Woudenberg/Scherpenzeel voor deze interessante bijeenkomst.

Het Alzheimer Café is er iedere 2de woensdagavond van de maand (niet in maart, juli en augustus). De toegang is vrij en aanmelding is niet nodig.

Informatie via: 06-86677957 of alzheimerscherpwoud@gmail.com

Deze activiteit maakt deel uit van