Wereld Alzheimer Dag - Dwaalhuis

Dwaalhuis van Holland Opera
 
In samenwerking met Holland Opera organiseerde afdeling Amersfoort e.o. van Alzheimer Nederland vandaag, op Wereld Alzheimer Dag, een bijeenkomst waarin de film Dwaalhuis werd vertoond.
 
Bertien Houwing, voorzitter van de afdeling Amersfoort e.o., heette alle genodigden van harte welkom. In gesprek met Joke Hoolboom, directeur van Holland Opera, werd de totstandkoming van de voorstelling Dwaalhuis uitgelegd.
 
De aanwezigen waren zeer onder de indruk van de film.
Dwaalhuis is een voorstelling over vergeten, maar ook over je mooiste herinneringen. Als je ouder wordt vergeet je soms dingen, maar juist de oudste herinneringen blijven. Soms is het heel verdrietig als iemand dingen niet meer weet en je kunt er ook kwaad of geïrriteerd over worden. Maar vergeten kan soms ook grappig zijn en het is fijn om mooie herinneringen met elkaar te delen. In Dwaalhuis speelt een man piano. Een vrouw herkent de melodie, pakt haar trompet en speelt mee. Langzaam komen we achter hun verleden en hun toekomst.
 
Na de voorstelling was er een nagesprek geleid door Saskia Danen, belangenbehartiger van Alzheimer Nederland, afdeling Amersfoort e.o., met Christa Reinhoudt, ervaringsdeskundige en Wendy van de Groep, consulent geriatrie in Meander Medisch Centrum. Het gesprek ging over de ervaringen van Christa, die op jonge leeftijd de diagnose ziekte van Alzheimer kreeg en van Wendy, die mensen begeleidt bij het proces van onderzoek en diagnostiek.
 
De avond werd afgesloten door Bertien Houwing, waarbij ze allen die deze avond tot een succes hebben gemaakt even in de spotlights zette.
 
 
Dwaalhuis wordt in oktober en november in de Veerensmederij in Amersfoort gespeeld voor zowel kinderen als voor volwassenen.
 
 
 
 
 
 
 
 
Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door