Wereld Alzheimer Dag - interview met ervaringsdeskundige

Welzijnscentrum De Leuning
Oranjestraat 8
3743 GD Baarn
Nederland

Plan Route

52.2109471, 5.2899523

Maandag 20 september opent het Alzheimer Café Baarn & Soest opnieuw haar deuren. Het programma van deze middag sluit aan op het thema van Wereld Alzheimer Dag 2021 “De vele gezichten van dementie”. Twee gastsprekers vertellen over hun ervaring met dementie.

In het eerste gesprek gaat Saskia Danen, belangenbehartiger Alzheimer Nederland regio Amersfoort en omstreken - in gesprek met Christa Reinhoudt (51). Christa had altijd een actief en sociaal leven naast haar jonge gezin. Alles veranderde toen zij vier jaar geleden de diagnose ‘de ziekte van Alzheimer’ kreeg. Sindsdien deelt ze haar ervaringen met anderen, in interviews, in opleidingen en ook in de media. Recent werkte zij mee aan de serie Restaurant Misverstand, een tv-programma van Alzheimer Nederland op SBS6 waar relatief jonge mensen met dementie een aantal weken als restaurantmedewerker aan de slag gaan. “Als ik door mijn voorbeeld het begrip rondom dementie bij jonge mensen kan vergroten, dan doe ik dat graag.”

In het tweede deel gaat de gespreksleider Agnes van Bendegem in gesprek met een vaste bezoeker van het Alzheimer Café. Zij vertelt over haar ervaringen als partner en mantelzorger van haar man die dementie heeft. Over de impact van de ziekte op hun leven, hoe zij als partner met de veranderingen omgaat en wat zij als ondersteunend ervaart. Twee verhalen waar bezoekers zich mogelijk in kunnen herkennen met het besef dat dementie vele gezichten kent en ieder zijn eigen verhaal heeft.

U bent 20 september van harte welkom in welzijnscentrum De Leuning, Oranjestraat 8 in Baarn. De zaal is geopend vanaf 13.30 uur. Het programma is van 14.00 tot 15.30 uur. Toegang en drankjes zijn gratis. Natuurlijk volgen wij de richtlijnen van het RIVM.

Vanwege een beperkt aantal bezoekers is vooraf aanmelden bij onderstaand contactpersoon gewenst.

Het Alzheimer Café is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden, en vrienden. Het Alzheimer Café Baarn & Soest vindt iedere derde maandagmiddag plaats in welzijnscentrum De Leuning. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ieke Wagemakers: T: 06 – 510 99 335 of M: i.wagemakers@alzheimervrijwilligers.nl.

 

 

Deze activiteit maakt deel uit van