Ga direct naar de contentGa direct naar de footer

Uitgelicht

Belangrijke thema's in onze regio

•  Initiatieven en ontwikkelingen  Jong Dementie, Muziekmiddagen, Wereld Alzheimerdag, Ketenzorg Dementie, Alzheimer Cafés
•  Muziekmiddagen op 24 maart vindt de eerste plaats. Komt u ook genieten van live muziek? Meld u snel aan. U vindt de aanmeldlink in de uitnodiging.
•  Dementiemonitor 2024  Landelijk dementiemonitor onderzoek

Jonge mensen met Dementie

Neem een kijkje  Dementie op jonge leeftijd is ingrijpend, voor zowel de persoon met dementie als voor de directe omgeving. Zorgvoorzieningen zijn gericht op ouderen en voldoen daarom niet tot nauwelijks aan de wensen van deze jonge mensen en hun naasten. In de regio Amstelland en Meerlanden wil projectgroep hier verandering in brengen.

Man en vrouw zitten op het strand terwijl de vrouw in de verte wijst

Activiteiten in deze regio

Alzheimer Nederland biedt regionaal hulp en advies, bijvoorbeeld via het Alzheimer Café en de Onvergetelijke Kookclub. Bezoek een fijne ontmoetingsplek bij jou in de buurt voor tips en informatie over dementie. Krijg antwoord op vragen en wissel ervaringen uit met lotgenoten.

Activiteitenfilter

Overzicht locaties

Welke regionale ondersteuning vind je bij jou in de buurt? Denk aan aan het Alzheimer Café, Onvergetelijke Kookclub en bijvoorbeeld een wandelgroep.

Voorzieningen in de regio

Ketenzorg Dementie Amstelland en de Meerlanden

Wil je weten welke voorzieningen er in jouw regio zijn voor mensen met dementie? Ketenzorg Dementie Amstelland en de Meerlanden, een samenwerkingsverband van professionals en organisaties, heeft alle voorzieningen in de regio op een rij gezet voor jou. Denk bijvoorbeeld aan casemanagement en ontmoetingscentra.

Bekijk voorzieningen

Familie Spanjer

Over Amstelland en Meerlanden

Afdeling Amstelland en Meerlanden organiseert activiteiten voor mensen met dementie en hun naasten, behartigt hun belangen en wijst de weg naar hulp. De afdeling is actief in de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Haarlemmermeer, Ouder-Amstel en Uithoorn. Ongeveer 3 á 4 keer per jaar komt onze nieuwsbrief uit.

Contact

Heb je een vraag voor ons of wil je iets bespreken? Neem contact met ons op

Blijf op de hoogte van wat er speelt in de regio

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Volg ons op social media