Ga direct naar de contentGa direct naar de content

Uitgelicht

1 oktober: thé dansant t.g.v. Wereld Alzheimer Dag

Op zondag 1 oktober organiseren de vrijwilligers van Alzheimer Amstelland en Meerlanden een feestelijke middag voor mensen met dementie en hun mantelzorgers in de vorm van een “Thé Dansant”.

Een middag die in het teken staat van muziek, dans en spel onder het genot van een “high tea”. Een mooie mix van samen aan tafel gaan en samen in beweging zijn. Een middag om te genieten van activiteiten en even los te zijn van de dagelijkse uitdagingen.

Datum:      1 oktober
Tijd:           aanvang 13.00 uur  – einde 16.00 uur
locatie:      Clubhuis Atletiekvereniging Startbaan
                  Startbaan 1a, 1185 XP Amstelveen

Muziek is een belangrijk onderdeel van deze middag. Zo zal de ACCUFanfare, een straatorkest met leden van 15 tot 75 jaar uit Amsterdam, muziek spelen uit alle windstreken en tijden. Alle verzoeknummers zijn welkom! Daarnaast zijn er ook mogelijkheden om zelf met muziek aan de slag te gaan: spelend, dansend of luisterend. Wij hebben erg veel zin in dit feest en we hopen u allen te kunnen ontvangen. Het feest gaat door met minimaal 50 personen. Om het ook gezellig te houden ligt het maximum op 100 personen. U kunt zich aanmelden via onderstaande link.

Aanmelden Wereld Alzheimer Dag 1 oktober

Wereld Alzheimer Dag icoon

Activiteiten in deze regio

Alzheimer Nederland biedt regionaal hulp en advies, bijvoorbeeld via het Alzheimer Café en de Onvergetelijke Kookclub. Bezoek een fijne ontmoetingsplek bij jou in de buurt voor tips en informatie over dementie. Krijg antwoord op vragen en wissel ervaringen uit met lotgenoten.

Activiteitenfilter

Overzicht locaties

Welke regionale ondersteuning vind je bij jou in de buurt? Denk aan aan het Alzheimer Café, Onvergetelijke Kookclub en bijvoorbeeld een wandelgroep.

Voorzieningen in de regio

Ketenzorg Dementie Amstelland en de Meerlanden

Wil je weten welke voorzieningen er in jouw regio zijn voor mensen met dementie? Ketenzorg Dementie Amstelland en de Meerlanden, een samenwerkingsverband van professionals en organisaties, heeft alle voorzieningen in de regio op een rij gezet voor jou. Denk bijvoorbeeld aan casemanagement en ontmoetingscentra.

Bekijk voorzieningen

Familie Spanjer

Informatie over dementie

Brochures Alzheimer Nederland

Ben je op zoek naar meer informatie over dementie? We helpen je graag met onze gratis brochures.

Joan-Anne en vader Randolph

Op Dementie.nl krijgen mantelzorgers en mensen met dementie tips en informatie over leven met dementie.

Ineke achter haar computer aan het werk voor de dementielijn

De DementieLijn biedt zeven dagen per week een luisterend oor bij omgaan met de en advies mentie.

Over Amstelland en Meerlanden

Afdeling Amstelland en Meerlanden organiseert activiteiten voor mensen met dementie en hun naasten, behartigt hun belangen en wijst de weg naar hulp. De afdeling is actief in de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Haarlemmermeer, Ouder-Amstel en Uithoorn. Ongeveer 3 á 4 keer per jaar komt onze nieuwsbrief uit.

Bestuur van afdeling Amstelland en Meerlanden

Contact

Heb je een vraag voor ons of wil je iets bespreken? Neem contact met ons op

Blijf op de hoogte van wat er speelt in de regio

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Volg ons op social media