Als thuiswonen niet meer gaat

Alleman
Den Bloeyenden Wijngaerdt 1
1183 JM Amstelveen
Nederland

Plan Route

52.3072944, 4.8781323

Als thuiswonen niet mee gaat

Gespreksleider Jos Heeremans zal met Marloes Kompeer, casemanager dementie bij Brentano, spreken over alles wat op je af kan komen als thuis wonen niet meer gaat.

Een naaste laten opnemen is een ingrijpende stap waarmee mantelzorgers vaak zo lang mogelijk wachten. Toch is het goed om u alvast te oriënteren en voor te bereiden op opname. Want u wilt de zorg goed overdragen op het moment dat u die zelf niet meer kan bieden. En het is onvoorspelbaar wanneer dat moment precies komt en het niet meer verantwoord is om thuis te wonen. Bovendien kunt u te maken krijgen met wachtlijsten. 
Want wat moet er allemaal geregeld en voorbereid worden? Wie kunt u het beste voor ondersteuning benaderen? Met welke regelgeving en kosten krijgt u te maken? Wat zijn de financiële gevolgen? Welke woonvormen zijn er? Hoe bereidt u uw naaste voor op de verhuizing? En wat verandert er voor u na de opname?

Marloes Kompeer zal uitleg en informatie geven over het proces van zelfstandig wonen naar opname. Er is uiteraard ruim gelegenheid om vragen te stellen.

Deze activiteit maakt deel uit van