Alzheimer Café Hoofddorp op nieuwe locatie: Floriande

team van Alzheimer Café Hoofddorp

Op dinsdag 22 mei is het Alzheimer Café Hoofddorp voor het eerst op de nieuwe locatie gehouden: Huis van de Buurt Floriande. Meer dan 70 belangstellenden waren bij dit Alzheimer Café aanwezig. Alle aanwezigen kregen een bonbon van Floriande en een 'vergeet-me-nietje'-speld van Alzheimer Nederland aangeboden. 

 IMG-20180522-WA0005_0.jpg

Esther Merkies, voorzitter van de afdeling Amstelland en Meerlanden van Alzheimer Nederland heette iedereen welkom. Vervolgens had gespreksleider Ellen Millenaar een kort interview met Tom Horn, wethouder Zorg en Welzijn van de gemeente Haarlemmermeer. Tom Horn heeft samen met mevrouw Veul, gast van het Alzheimer Café, de officiële opening verricht door een lint door te knippen. 

doorknippen lintje.JPG

Het onderwerp van het Alzheimer Café, dilemma's die je kunt tegenkomen na de diagnose dementie, werd na de opening door Ellen Millenaar besproken met gastspreker Gustaaf Jonathans, specialist ouderengeneeskunde.

Zowel het team van het Alzheimer Café Hoofddorp als Huis van de Buurt Floriande kijken terug op een zeer geslaagde avond. 

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door