Bestuurslid Alzheimer Café

 Heb je hart voor mensen met dementie? Wil je een steentje bijdragen aan het verbeteren van kwaliteit van leven voor mensen met dementie en hun mantelzorgers? Dan is de onderstaande functie misschien iets voor jou!

Functie-omschrijving:

  • Je bent contactpersoon voor de werkgroepen van de Alzheimer Cafés van de afdeling Amstelland en Meerlanden. Er zijn in de afdeling vier Alzheimer Cafés: Amstelveen, Hoofddorp, Uithoorn en Badhoevedorp.
  • Je stelt jaarlijks samen met de werkgroepen van deze Alzheimer Cafés de begroting en de doelen op en legt deze vast in het activiteitenplan van de afdeling. Je denkt mee met de werkgroepen over de programmering van de Alzheimer Cafés.
  • Je bewaakt de kwaliteit van de uitvoering van de Alzheimer Cafés aan de hand van het handboek Alzheimer Cafés.
  • Je stimuleert de deskundigheidsbevordering van de vrijwilligers in de Alzheimer Cafés
  • Je bezoekt met enige regelmaat de Alzheimer Cafés, deze zijn altijd in de avond.
  • Je helpt één keer per jaar een high tea of borrel (of een andere leuke bijeenkomst) te organiseren voor alle vrijwilligers van de Alzheimer Cafés

Het werk kost je ongeveer 4-8 uur per week.

Ben jij:

  • Iemand die het leuk vindt om samen te werken in een team van vrijwilligers en professionals en hen te begeleiden en inspireren?
  • Een netwerker of vind je het leuk om een netwerk op te bouwen in je regio?
  • Iemand die de kwaliteitseisen van het Alzheimer Café kan uitdragen met respect voor de ‘couleur locale’?
  • De uitdaging om de Alzheimer Cafés na de coronaperiode op te starten graag aangaat?

Dan komen we heel graag met je in contact!

Wij bieden:

Een goed, professioneel en gezellig bestuur. De bestuursleden bezoeken ook allen om toerbeurten de AC’s en ondersteunen je in je werkzaamheden. We vergaderen één keer in de vijf weken. Meer informatie over onze afdeling vind je op de regiopagina Amstelland en Meerlanden.

Alzheimer Nederland biedt bovendien trainingen, overleggen en bijeenkomsten aan, gericht op verdieping of deskundigheidsbevordering en je wordt ondersteund door de coördinator Regionale activiteiten en overige medewerkers.

Je krijgt een reiskostenvergoeding en vergoeding van gemaakte onkosten. Ook is er een tweejaarlijkse landelijke vrijwilligersdag.

Je ontvangt maandelijks de digitale nieuwsbrief en het vrijwilligersnieuws in je mailbox. Het vrijwilligerswerk bij Alzheimer Nederland vormt een aanvulling op je Curriculum Vitae.

Op het moment worden er geen Alzheimer Cafés georganiseerd in onze regio. Wij zijn samen met de coördinatoren van de Alzheimer Cafés aan het bedenken hoe wij online ondersteuning aan onze doelgroep kunnen bieden.

Deze pagina maakt deel uit van