Bestuurslid communicatie & PR

Bestuurslid Communicatie & PR

Één op de vijf mensen krijgt dementie. Met 3.650 vrijwilligers, 22.000 collectanten, onderzoekers, bedrijven en andere betrokkenen werkt Alzheimer Nederland aan een toekomst zonder dementie en aan een beter leven voor mensen met dementie en hun dierbaren.

Regionale Afdeling

Je gaat aan de slag bij de afdeling Amstelland en Meerlanden. We zijn een profes­sio­neel en actief bestuur. We behartigen de belangen van mensen met dementie bij de gemeenten Amstelveen, Haarlemmermeer en Uithoorn. We organiseren Alzheimer Cafés op vier locaties en geven voorlichting. We communiceren voornamelijk met onze doel­groep via e-mail, lokale pers, facebook en onze website.

Wat mag je van Alzheimer Nederland verwachten 

Alzheimer Nederland biedt voorlichting over dementie en diverse trainingen die aansluiten bij je functie. We organiseren netwerkbijeenkomsten tussen afdelingen en met collega’s op het landelijk kantoor en we nemen jouw stem in ons beleid serieus.

Jouw rol

Als Bestuurslid Communicatie & PR is het jouw taak om dementie bij zo veel mogelijk mensen in onze regio onder de aandacht te krijgen. Je werkt hiervoor continue aan een relevant netwerk. Je onderhoudt goede contacten met de pers, zodat de door jou ontwikkelde on- en offline communicatiestrategie ook via lokale en regionale bladen, radio en televisie in de regio onder de aandacht komt. Je stelt persberichten en uitnodigingen op voor de Alzheimer cafés en je houdt het bestand met mailadressen van relaties up-to-date.
Qua tijdbesteding kun je rekening houden met een investering van gemiddeld 4 uur per week.

Ben jij iemand die:

  • Creatief is in het gebruik van on- en offline communicatie?
  • Nieuwsgierig is en graag het laatste nieuws deelt?
  • Een relatie kan onderhouden met de pers?
  • Goede kennis van het Nederlands heeft?
  • Kan werken met Excel en kennis heeft van social media?

We komen heel graag met je in contact 

Ben je geïnteresseerd en wil je graag meer informatie? Neem dan contact op met de secretaris van de afdeling Amstelland & Meerlanden, Jeantien Brugma: j.brugma@alzheimervrijwilligers.nl.

We hopen van je te horen!

Deze pagina maakt deel uit van