Coördinator Alzheimer Café

Heb je hart voor mensen met dementie? Wil je een steentje bijdragen aan het verbeteren van kwaliteit van leven voor mensen met dementie en hun mantelzorgers? 

Een Alzheimer Café is een informele bijeenkomst voor patiënten, partners, familieleden, hulpverleners en andere belangstellenden. In een veilige, vertrouwde sfeer wordt gesproken over onderwerpen die mensen met dementie en hun mantelzorgers bezig (kunnen) houden. 

De avonden verlopen steeds volgens een vast patroon: inloop met een kopje koffie/thee, gesprek met / presentatie door een deskundige, pauze en gelegenheid tot het stellen van vragen. Het Alzheimer Café in Uithoorn vindt elke eerste donderdag van de maanden februari, april, juni, oktober en december plaats. De avond begint om 19.30 en eindigt om 21.00. De coördinator en het team zijn ruim voor aanvang aanwezig en evalueren even kort na afloop. 

Als coördinator van het Alzheimer Café zorg je voor de continuïteit van het Alzheimer Café. Je bent de spil in het team en zorgt ervoor dat ieder passende taken heeft en deze tijdig uitvoert. Je vindt het leuk om mensen te inspireren en te binden aan het Alzheimer Café. Je bent het aanspreekpunt voor vrijwilligers in het Alzheimer Café. 

Spreekt deze vrijwilligersfunctie je aan, dan vragen wij van je dat je: 

  • het leuk vindt om te plannen en te organiseren; 
  • de stuwende kracht achter een groep vrijwilligers en professionals bent; 
  • een relevant netwerk in de regio hebt of het leuk vindt om dit netwerk op te bouwen; 
  • over goed communicatieve vaardigheden beschikt 
  • samen met de werkgroep het jaarprogramma maakt; 
  • bereid bent ongeveer 2-3 uur per week aan deze functie te besteden. 

 Interesse?  

Neem dan contact op met Jeantien Brugma, secretaris van de afdeling:  amstellandmeerlanden@alzheimer-nederland.nl

 

Deze pagina maakt deel uit van