Dementievriendelijke gemeente

Huis van de Buurt Floriande
Hankstraat 3
2134 DT Hoofddorp
Nederland

Plan Route

Een op de vijf mensen in Nederland krijgt dementie. We krijgen er dus allemaal mee te maken, in de naaste familie, op straat, in de winkel en op het werk. De komende vijf jaar wordt onder de naam ‘Samen dementievriendelijk’ een beweging tot stand gebracht die Nederlanders bewust moet maken van de impact van dementie.

Omkijken naar mensen met dementie is een zaak voor ons allemaal. In Nederland woont 70 procent van de mensen met dementie thuis. Ze wonen in ons dorp, in onze buurt, in onze straat. Deel blijven nemen aan het gewone leven is voor mensen met dementie erg belangrijk. Zij hebben daarbij de hulp van hun omgeving en gemeente nodig. Als iedereen beter leert omgaan met dementie, geeft dat rust. Het vergroten van de kennis over dementie is een eerste stap naar een meer dementievriendelijke gemeente.

Om dat te bereiken is uw hulp nodig. Doet u mee?

In de laatste Alzheimer Cafés van 2019 van Amstelland en Meerlanden zullen de trainers van Samen Dementie Vriendelijk (SDV) van Alzheimer Nederland aandacht vragen voor de dementievriendelijke gemeente. Het is de bedoeling dat tijdens deze Alzheimer Cafés de online-basistraining ‘Goed omgaan met dementie’ wordt aangeboden aan de aanwezigen. Hoe meer mensen deze training hebben gevolgd hoe beter de omgeving wordt voor mensen met dementie. We hopen u dan ook allemaal te mogen ontvangen!

Deze activiteit maakt deel uit van