Gedragsverandering bij dementie

Zorgcentrum 'De Meerwende'
Kamerlingh Onneslaan 131
1171 AE Badhoevedorp
Nederland

Gespreksleider Marianna Kuntzel zal met Tessa Engels-Koomen spreken over de gedrags­veran­deringen bij dementie en hoe je daar mee om kunt gaan.

Kenmerkend van dementie zijn de geheugenstoornissen die steeds erger worden. Ook het gedrag en zelfs het karakter van een patiënt kunnen tijdens de ziekte veranderen. Ongeveer 85 procent van de mensen met dementie krijgt te maken met stemmingsproblemen zoals depressie, angst, lusteloosheid en prikkelbaarheid. Tevens kunnen mensen met dementie impulsief en ontremd gedrag vertonen.

Het is in elk geval goed om te bedenken dat de patiënt het niet kan helpen, het veranderende gedrag hoort bij de ziekte. Maar dan nog, hoe ga je daar als mantelzorger mee om? Moet je ingrijpen, bijsturen, of het laten gebeuren? En hoe verwerk je het als je partner een ander mens geworden is?

Tessa Engels-Koomen geeft uitleg over de gedragsveranderingen die kunnen voorkomen en wat dat voor de mantelzorgers en naasten kan betekenen. Er is uiteraard gelegenheid om uw vragen te stellen.

Deze activiteit maakt deel uit van