Hoe beter te communiceren met naaste met dementie?

Huis van de Buurt Floriande
Hankstraat 3
2134 DT Hoofddorp
Nederland

Plan Route

In het Alzheimer Café van 22 oktober in Hoofddorp zal Ellen Millenaar in gesprek gaan met Mirjam Heems, specialist ouderengeneeskunde bij Amstelring, over hoe je contact kunnen maken met mensen met dementie.

Iemand met dementie is kwetsbaar en zelf vaak niet meer in staat om zijn/haar behoeften te vervullen. In die behoeften moet de mantelzorger dan voorzien, en dat vraagt van de mantelzorger veel geduld en begrip. Temeer omdat het gedrag van iemand met dementie verandert bij het voortschrijden van de ziekte. Het is in elk geval goed om te bedenken dat de patiënt het allemaal niet kan helpen. Maar hoe ga je daar als mantelzorger mee om? Hoe kan je daar over communiceren met iemand met dementie? En welke rol speelt fysieke aanraking daarin?

Hierover gaat Ellen Millenaar in gesprek met Mirjam Heems. Uiteraard is er gelegenheid om vragen te stellen.

U bent van harte welkom in het Huis van de Buurt Floriande, Hankstraat 3 in Hoofddorp, aanvang 19.30 uur, einde 21.00 uur. Zaal open vanaf 19.00 uur. U kunt gewoon binnenlopen, de toegang is gratis en de koffie staat klaar.

Inlichtingen:

Meer informatie over de Alzheimer Cafés in Hoofddorp vindt u op onze site. Met vragen kunt u contact opnemen met de coördinator van de Alzheimer Café 's regio Amstelland en Meerlanden, e-mail: inlichtingenac@gmail.com

Deze activiteit maakt deel uit van