nieuwsbrief voorjaar 2017

nieuwsbrief voorjaar 2017.png

Onze Alzheimer Cafés

De jaarprogramma’s voor onze Alzheimer Cafés staan op onze regiosite. U kunt ze hier vinden (naar beneden scrollen). In de eerstvolgende Alzheimer Cafés worden de volgende onderwerpen behandeld:

  • 20/04: AC Amstelveen: seksualiteit en intimiteit bij dementie
  • 25/04: AC Hoofddorp: euthanasie bij dementie

In het Alzheimer Café Amstelveen van 23 februari was een kandidaat-kamerlid op bezoek. Op de site van Alzheimer Nederland kunt u hier meer over lezen. 

Jonge mensen met dementie

Wist u dat er ongeveer 600 jonge (<65) mensen met dementie in de regio Amsterdam-Amstelland-Meerlanden zijn? Helaas zijn er in deze regio nauwelijks voor­zieningen voor deze groep. Daarom zijn wij een projectgroep gestart met als doel het onder­steunen van jonge mensen met dementie en hun naasten. Wij  organiseren een bijeen­komst voor mantelzorgers op dinsdag 11 april, om 17.00 uur, in wijk­cen­trum West­end, West­wijkplein 3 in Amstelveen. U kunt zich aanmelden voor deze bijeen­komst bij Jeantien Brugma, mail dementiejong@gmail.com, telefoon 06 23708097. Meer infor­ma­tie kunt u vinden op onze site.

Op RTL-4 loopt momenteel een serie over jonge mensen met dementie, die gemaakt is in samenwerking met Alzheimer Nederland. Hier kunt u meer informatie vinden.

bijeenkomst voor zorgprofessionals

IMG_1734.JPG

Op donderdagmiddag 30 maart was een bijeenkomst voor zorgprofessionals met als thema ‘jonge mensen met dementie’, georganiseerd door de projectgroep.

Christian Bakker gaf een presentatie over de ver­schillen in benodig­de zorg voor jonge mensen met dementie en ouderen. Freek Gillissen gaf daarna voor­beelden uit de praktijk. De belangstelling was groot met een opkomst van rond de 85 mensen. Een duidelijk signaal dat er in de regio behoefte is aan informatie over jonge mensen met dementie. 

Vrijwilligers gezocht

Ons bestuur bestaat uit 5 enthousiaste vrijwilligers die zich inzetten voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. In een paar jaar tijd zijn we van twee naar vier Alzheimer Café’s gegroeid en doen we veel aan belangenbehartiging in onze regio.

We zien dat er meer vrijwilligers nodig zijn om al onze activiteiten voort te kunnen zetten en aandacht te kunnen vragen voor de juiste voorzieningen. Voor ons bestuur zijn we op zoek naar een algemeen bestuurslid en een belangen­behartiger.

Voor zowel ons Alzheimer Café in Uithoorn als in Hoofddorp zoeken we een lid van de werkgroep. Voor alle Alzheimer Cafés (Amstelveen, Badhoevedorp, Uithoorn en Hoofddorp) zoeken we gastvrouwen m/v om de avonden in goede banen te leiden. Informatie vindt u op onze site.

Bent u geïnteresseerd? Wilt u meer informatie over onze vacatures? Neemt u dan contact op met Jeantien, onze secretaris. Zij kan u er meer over vertellen. Mailt u ons of belt u Jeantien op 06 23708097

Deze pagina maakt deel uit van