nieuwsbrief voorjaar 2018

Dementiemonitor

enwievraagtdemantelzorger-page1.jpg

Mantelzorgers zijn onmisbaar in de zorg voor mensen met dementie. Alzheimer Neder­land vindt het daarom be­lang­rijk om te weten wat er leeft onder mantel­zor­gers. Zo kunnen we beter opkomen voor hun belan­gen en voor de belangen van de mensen waar zij voor zorgen. Wat vinden mantelzorgers belangrijk? Hoe ervaren ze de zorg voor hun naasten? Deze en meer vragen stellen we mantelzorgers in de Dementie­moni­tor Mantelzorg. Meer informatie vindt u hier. Bent u mantelzorger en wilt u meedoen aan dit onderzoek? Vul dan de vragenlijst in. (Als u de vragenlijst liever op papier invult, stuurt u ons dan een mail?)

vul hier de vragenlijst in 

Aanbieding film over dementie

MICHEL-still_001-1746x981-c-center.jpg

Op 16 april a.s. om 20.00 uur wordt in de Schouwburg Amstel­veen de prachtige film “Michel, acteur verliest de woorden” ver­toond. Bij Michel van Dousselaere (Gent, 1948) is een zeld­zame vorm van progressieve afasie ontdekt, een hersen­aan­doening die het spraakcentrum aantast. In de film is te zien hoe Michel om­­gaat met het verlies van zijn woorden en daar­mee van het vak dat hij al zo lang uitoefent. Na de film kunnen bezoekers deel­nemen aan een nagesprek met Irma Wijsman, de vrouw van Michel en tevens regisseuse van deze film. Hier vindt u een recensie van deze film.

Namens de Schouwburg Amstelveen kunnen wij u deze film met een kleine korting aanbieden. Als u kaarten bestelt bij de website van de schouwburg en bij ‘gebruik promotiecode’ invult: ALZNL betaalt u €12,50 i.p.v. €13,50.

In het filmhuis Pier-k in Nieuw Vennep wordt deze film op 13 april vertoond. Voor leden van Mantelzorgorganisaties is er een speciaal tarief van € 5,00. Meer informatie vindt u hier.

verhuizing Alzheimer Café Hoofddorp

floriande 2.jpg

Dit voorjaar zal het Alzheimer Café Hoofddorp verhuizen naar een nieuwe locatie. Op 24 april wordt het café voor de laatste keer gehouden in ‘De Meerstede’ op de Burgemeester Pabstlaan. Op 22 mei is het Café voor de eerste keer in het  restaurant van het ‘huis van de buurt’ Floriande, Hankstraat 3, in Hoofddorp. We hopen onze vaste gasten èn nieuwe gasten te mogen begroeten bij de feestelijke opening op 22 mei in Floriande. Om 19.30 begint het café, vanaf 19.00 kunt u binnen­lopen, de koffie staat klaar en zoals altijd: de toegang is gratis!

Jonge mensen met dementie

jonge mensen met dementie.jpg

De projectgroep ‘Jonge mensen met dementie’ organiseert onder meer bijeenkomsten voor naasten en mantelzorgers van jonge mensen met dementie. Op 15 mei om 18.00 uur is de volgende bijeenkomst in De Meent in Amstelveen, met als onder­­werp “ondersteuning voor de mantelzorger”.

Corry Brouwer, mantelzorgmakelaar bij Mantelzorg & Meer, zal vragen beantwoorden over financiën, werk, wonen en zorg. Aan het einde van de bijeenkomst, rond 19.30, krijgt u een maaltijd aangeboden. Jonge mensen met dementie zijn zelf ook van harte welkom. Een professional is aanwezig om hen in een andere ruimte een alternatief programma aan te bieden. Aanmelden voor deze bijeenkomst: dementiejong@gmail.com. Meer informatie over wat de projectgroep doet voor jonge mensen met dementie vindt u hier.

Alzheimer Cafés tot de zomervakantie

AC Amstelveen

AC Hoofddorp

26/4: Hoe verder na de diagnose?

24/4: Wettelijke bepalingen bij dementie

24/5: Bewegen en samen actief zijn

22/5: Dilemma’s bij emotionele keuzes

28/6: Vormen van dagbesteding in A’veen

26/6: Eropuit, vakantie en uitstapjes

 

24/7: Boekbespreking

Kijk hier voor alle AC’s Amstelveen

Kijk hier voor alle AC’s Hoofddorp

 

 

 

AC Uithoorn

AC Badhoevedorp

05/4: Parkinson en dementie

12/4: Wanneer thuiswonen niet meer gaat

07/6: Diagnose dementie

14/6: Dementie en verkeersdeelname

Kijk hier voor alle AC’s Uithoorn

Kijk hier voor alle AC’s Badhoevedorp

 

 

Deze pagina maakt deel uit van