Nieuwsbrief winter 2018-2019

Alzheimer Cafés in 2019

In 2019 ontvangen we u weer graag in onze vier Alzheimer Cafés. De programma’s zijn voor alle Alzheimer Cafés bekend. Een overzicht per café kunt u hier vinden. De eerste Alzheimer Cafés van 2019:

AC Amstelveen

AC Hoofddorp

24/1: Stand van wetenschap

22/1: Vergeetachtigheid of dementie

28/2: Bewegen en samen actief zijn

26/2: Voeding en gezondheid

28/3: Het bureaucratisch web.

26/3: Rouw, verdriet en verlies

 

 

Kijk hier voor alle AC’s Amstelveen

Kijk hier voor alle AC’s Hoofddorp

 

 

AC Uithoorn

AC Badhoevedorp

07/2: Wat is dementie?

14/02: Het niet-plus-gevoel

04/4: In gesprek met een mantelzorger

11/04: Langer thuis blijven

Kijk hier voor alle AC’s Uithoorn

Kijk hier voor alle AC’s Badhoevedorp

 

 

De laatste Alzheimer Cafés van 2019 zullen in het teken staan van de dementie­vrien­delijke gemeenschap. Hier kunt u informatie vinden over samen dementievriendelijk.  

Jong dementie

 jonge mensen met dementie 2.jpg

Op 6 november was er een symposium over (en voor) jonge mensen met dementie. Dit symposium was ge­orga­niseerd door de projectgroep ‘jonge mensen met dementie’ (een initiatief van het afdelingsbestuur) en is gehouden in het raadhuis in Hoofddorp.

Thema van het symposium: waarom hebben jonge mensen met dementie (en hun naasten) speciale zorg nodig, en wat is dan die zorg?

De belangstelling voor het symposium was groot: meer dan 120 aanwezigen luisterden naar vier sprekers die hun ervaringen deelden. Een verslag van de middag en de presentaties van de sprekers kunt u hier vinden.

 

frank + vader.png

3FM-dj Frank van der Lende is op YouTube een serie gestart over alzheimer op jonge leeftijd. De serie Frank & Alzheimer & ...  is met name bedoeld voor jongeren die een ouder met dementie hebben.

Er is ook een aflevering over de dag­be­steding voor jonge mensen met dementie in de Luwte in Amstelveen die u hier kunt zien. 

Alzheimer Nederland zoekt jongeren (<25 jaar)

2018-12-14_14h59_55.png

Alzheimer Nederland doet een onderzoek hoe jongeren (t/m 25 jaar) met een (groot)ouder met dementie beter kunnen worden geholpen. Wat vind je lastig aan de dementie? Waar kun je hulp bij gebruiken? Waar heb je écht iets aan gehad en waaraan helemaal niks? Laat het hier weten aan Alzheimer Nederland, zodat met jouw hulp online informatie, vlogs en blogs gemaakt kunnen worden waar jongeren iets aan hebben.

 

Odensehuis in Amstelveen

2018-12-20_09h29_25.png

Een Odensehuis is een plek voor iedereen met geheugenklachten, een ver­moe­den van dementie of een net gestelde diagnose. In Amstelveen is een Odensehuis in wijkcentrum Alleman, Den Bloeyenden Wijn­gaerdt 1. In het Odensehuis kunt u aan diverse activiteiten deelnemen (gymnastiek, creatief, wandeling), maar u kunt ook gewoon een praatje maken. De lunch wordt altijd gezamenlijk bereid en gegeten.

U hoeft geen afspraak te maken en u heeft geen indicatie of diagnose nodig, u kunt gewoon binnen­lopen. Mantel­zorgers, familie en vrienden zijn ook van harte welkom. Het Odensehuis in Amstelveen is geopend op maandag, woensdag en donderdag van 10.30 tot 15.30.

Meer informatie over de Odensehuizen kunt u hier vinden. Informatie over het Odense­huis in Amstel­veen vindt u hier.

Deze pagina maakt deel uit van