Nieuwsbrief zomer 2017

Alzheimer Cafés na de zomervakantie

Vanwege de zomervakantie zijn er in de maand juli geen Alzheimer Cafés. De eerste cafés na de vakantie:

22/08: AC Hoofddorp: dementie en deelname aan het verkeer. Informatie vindt u hier.
24/08: AC Amstelveen: het belang van bewegen. Informatie vindt u hier.
14/09: AC Badhoevedorp: levensbeëindiging bij dementie. Informatie vindt u hier.

Jonge mensen met dementie

In onze regio was tot voor kort weinig geregeld voor jonge mensen met dementie. Daarom is op initiatief van het afdelingsbestuur Amstelland en Meerlanden een project­groep opgericht met als doel het onder­steunen van jonge mensen met dementie en hun naasten. Een half jaar na oprichting van deze projectgroep is al veel bereikt: zowel in Amstelveen (zorgcentrum De Luwte) als in Aalsmeer (zorgcentrum Aelsmeer) wordt komend najaar dagbesteding voor jonge mensen met dementie gerealiseerd.

Er zijn twee lotgenotenbijeenkomsten georganiseerd en er staan er nog twee op de agenda voor na de vakantie (19/9 en 14/11). Meer informatie over de projectgroep, de lotgenoten­bijeenkomsten en de diverse dagbestedingen kunt u vinden op onze site.

Als u zich wilt aanmelden voor de bijeenkomsten kunt u contact opnemen met Jeantien Brugma, mail dementiejong@gmail.com, telefoon 06 23708097.

Wereld Alzheimer Dag, save the date!

Ook dit jaar organiseert het regiobestuur Amstelland en Meerlanden een boottocht ter gelegenheid van Wereld Alzheimer Dag. Op zaterdag 16 september zullen we om 10.30 vanaf Leiderdorp over de Kager­plassen varen. Deze boottocht is bedoeld voor mensen met dementie en hun partner/mantelzorger/naaste. Medio augustus worden de aanmeldingsformulieren ver­stuurd. Mocht u geen formulier ontvangen (of het zekere voor het onzekere willen nemen….) dan kunt u op wadboot2017@gmail.com een aanmeldings­for­mu­lier opvragen. U kunt meer informatie vinden op onze site.

Vrijwilligers gezocht

Voor ons bestuur zijn we op zoek naar een algemeen bestuurslid en een belangen­behartiger. Voor zowel ons Alzheimer Café in Uithoorn als in Hoofddorp zoeken we een lid van de werkgroep. Voor alle Alzheimer Cafés (Amstelveen, Badhoevedorp, Uithoorn en Hoofddorp zoeken we gastvrouwen m/v om de avonden in goede banen te leiden. Informatie vindt u op onze site U kunt natuurlijk ook contact opnemen met het secretariaat, zie hier.

Deze pagina maakt deel uit van