Nieuwsbrief zomer 2018

Groot evenement t.g.v. Wereld Alzheimer Dag 2018 èn ons 12,5-jarig bestaan

alzheimer nederland A4 flyer web.jpg

nieuwe bestuursleden

bestuur voor nieuwsbrief.JPG

In het voorjaar hebben zich drie nieuwe bestuursleden aangemeld voor het afdelingsbestuur, waar­door wij nu in totaal met acht vrijwilligers het bestuur vormen. Meer informatie over ons bestuur kunt u hier vinden. Wij zijn erg blij dat Kenneth, Sylvia en Sheila bereid zijn zich in te zetten voor alles wat met dementie in onze regio te maken heeft.

Zij stellen zich graag aan u voor:

Kenneth Djoegan (38)

foto kenneth_0.JPG

Sinds kort ben ik als vrijwilliger werkzaam als (algemeen) bestuurslid van Alzheimer Nederland, afdeling Amstelland en Meerlanden. Ik liep al enige tijd met de gedachte om vrijwilligerswerk te doen, maar ik heb daar in het verleden nooit een gevolg aan gegeven. Een aantal maanden geleden vond ik dat het er nu echt van moest komen en heb ik mijn belangstelling kenbaar gemaakt bij Alzheimer Nederland, onder andere met de gedachte dat ik de kennis en ervaring die ik als jurist heb opgedaan ook wil inzetten om de belangen te behartigen van mensen met dementie en hun mantelzorgers.

Ik weet uit eigen ervaring dat de verzorging van iemand die Alzheimer heeft zeer zwaar is. Toen mijn moeder eind zestig was, is bij haar de ziekte van Alzheimer gediagnosticeerd. Mijn vader heeft toen, en nu nog steeds, de gehele verzorging op zich genomen. De laatste jaren merk ik dat de verzorging van mijn moeder hem zwaar valt, nu mijn moeder steeds meer moeite heeft om de dagelijkse dingen zelfstandig uit te voeren. Zoals hij zegt: “Ik heb mijn vrouw verloren en een kind erbij gekregen.” Het is een ziekte waartegen op dit moment geen remedie voor is. Of in de nabije toekomst een remedie zal zijn is ongewis, maar tot die tijd wil ik mij volledig inzetten om mee te werken aan het verbeteren van de kwaliteit van leven voor mensen met een dementie en hun dierbaren.

Sylvia Broer
Foto Sylvia Broer_0.png

Ik vind het een eer om mij te mogen aansluiten bij het bestuur van de afdeling Amstelland en Meerlanden om bij te dragen aan het verbeteren van de leefomstandig­heden van mensen met dementie. Vanuit mijn financiële vak en als registercontroller zet ik graag mijn enthou­sias­me, energie en kennis in als penningmeester en fondsenwerver voor de stichting Alzheimer Nederland.

Ook ik heb in mijn naaste omgeving te maken gekregen met dementie. Mijn moeder heeft de laatste 10 jaar van haar leven de ziekte van Alzheimer gehad. Ze is inmiddels overleden. In het begin hadden we niet in de gaten dat ze ziek was, terwijl ze de laatste jaren hard achteruit ging. De zorg werd steeds zwaarder voor ons en met name voor mijn vader als mantelzorger. Ik weet daarom uit ervaring dat goede informatie, hulp en begeleiding – maar vooral ook onderzoek om dementie te voorkomen en genezen – cruciaal zijn voor ons allemaal.

Ik kijk er naar uit jullie te ontmoeten in een van de Alzheimer Cafés of bij een andere gelegenheid.

Sheila Baidenmann (31)
sheila.jpg

Sinds mei 2018 ben ik aangesloten bij het bestuur van Alzheimer Nederland | Regio Amstelland en Meerlanden in de functie belangenbehartiger. Ik wilde al heel lang vrijwilligerswerk doen alleen wist ik niet exact wat. Doordat mijn vader op zeer jonge leeftijd dement werd en hij helaas in januari 2017 overleed wist ik het zeker toen deze functie voorbij kwam. 

Heel fijn dat ik, met mijn vader in gedachten, op deze manier een steentje kan bijdragen aan deze mooie organisatie.

Alzheimer Cafés na de zomer

AC Amstelveen

AC Hoofddorp

23/08: Participe project, dementie thuis

25/09: Langer thuisblijven door technologie

27/09: Als zelfstandig wonen niet meer kan

23/10: Gedrag en dementie

25/10: Ethische dilemma’s bij dementie

27/11: Het draait om mensen nietwaar?

22/11: Juridische aspecten bij dementie

 

 

Kijk hier voor alle AC’s Amstelveen

 

Kijk hier voor alle AC’s Hoofddorp

 

 

 

AC Uithoorn

AC Badhoevedorp

04/10: Seksualiteit & intimiteit bij dementie

13/09: Gedragsverandering bij dementie

06/12: Muziek en dementie

08/11: Bewegen en muziek bij dementie

 

Kijk hier voor alle AC’s Uithoorn

 

Kijk hier voor alle AC’s Badhoevedorp

 

 

Gastvrouwen en -mannen gezocht

Voor onze Alzheimer Cafés zoeken we nog enthousiaste gastvrouwen en -mannen.

Als gastvrouw (m/v) maakt u deel uit van het Alzheimer Café team, samen met andere gastvrouwen (m/v), de coördinator en de gespreksleider. U maakt de zaal voor aanvang klaar voor het Alzheimer Café, u ontvangt de bezoe­kers en helpt hen verder, u verzorgt de informatietafel, en na afloop brengt u de zaal weer in de oorspronkelijke opstelling terug. Aansluitend aan het Alzheimer Café is er een korte evaluatie met het AC-team.

Voor inlichtingen en informatie kunt u contact opnemen met Jacqueline de Waal, inlichtingenac@gmail.com.
 

Deze pagina maakt deel uit van