Respijtzorg

Wijksteunpunt Bilderdijkhof
Bilderdijkhof 1
1422 DT Uithoorn
Nederland

Plan Route

52.2433214, 4.8256688

Respijtzorg

Gespreksleider Jos Heeremans zal spreken met Richard Kuipers, zorgmakelaar bij Mantelzorg en Meer, over respijtzorg.

Soms is het voor mantelzorgers nodig om de zorg voor je naaste tijdelijk over te dragen aan een ander. Misschien omdat je ziek bent of op vakantie wilt, maar ook als je overbelast dreigt te raken. Voor dit soort momenten kan je gebruik maken van respijtzorg (vervangende zorg). Er zijn verschillende vormen van respijtzorg. Dagopvang is een structurele vorm van opvang buitenshuis. Maar je kan ook gebruik maken incidentele opvang buitenshuis of thuis, bijvoorbeeld als je naaste in een of meerdere nachten in een zorghotel of logeerhuis kan doorbrengen.

Respijtzorg is dus bedoeld om de mantelzorger te ontlasten. Maar hoe zit het met de kosten en met de vergoeding? En hoe en bij wie vraag je respijtzorg aan?

Richard Kuipers zal uitleg geven over de verschillende soorten van respijtzorg, de kosten en de wijze van aanvragen. Uiteraard is er alle ruimte om uw vragen te stellen.

U bent van harte welkom in dit Alzheimer Café, de zaal is open vanaf 19.00 uur. U kunt gewoon binnenlopen, de toegang is gratis en de koffie staat klaar.

Deze activiteit maakt deel uit van