verhuizing Alzheimer Café Hoofddorp

Een nieuwe locatie voor het Alzheimer Café Hoofddorp: Huis van de Buurt Floriande.

Op 22 mei a.s. zal het Alzheimer Café Hoofddorp voor de eerste keer worden gehouden in het Huis van de Buurt Floriande, aan de Hankstraat 3 in Hoofddorp.

Al meer dan 12 jaar verzorgt de afdeling Amstelland en Meerlanden van Alzheimer Nederland met ondersteuning van de gemeente Haarlemmermeer een goedbezocht Alzheimer Café in ‘De Meerstede’ in Hoofddorp. Met ingang van 22 mei zal het Alzheimer Café verhuizen naar een prachtige nieuwe locatie: het restaurant van het Huis van de Buurt Floriande, op de Hankstraat 3 in Hoofddorp.

Het Huis van de Buurt Floriande is onderdeel van Amstelring, een organisatie die zorg biedt in Amsterdam, Amstelland en Meerlanden. Het restaurant van het Huis van de Buurt is modern, gezellig, licht en heeft professionele horeca. Het gebouw is makkelijk te bereiken en er is vlakbij de ingang voldoende gratis parkeerruimte.

Voor Floriande is de komst van het Alzheimer Café een aanvulling op de activiteiten die worden georganiseerd voor mensen die niet in het nabij gelegen zorgcentrum wonen, maar wel behoefte hebben aan zorg, aandacht en ontspanning. Het Alzheimer Café is bij uitstek een ontmoetingsplek voor deze mensen en hun mantelzorgers.

Zowel Floriande als de afdeling Amstelland en Meerlanden zien uit naar deze nieuwe samenwerking.

Op 22 mei start het eerste Alzheimer Café in Floriande om 19.30 uur (inloop 19.00 uur). Tom Horn, wethouder welzijn en zorg van Haarlemmermeer, en Esther Merkies, voorzitter afdeling Amstelland en Meerlanden van Alzheimer Nederland, zullen het Alzheimer Café openen. Het thema van de avond is ‘dilemma’s bij dementie’. De gastspreker, Gustaaf Jonathans, specialist ouderen Geneeskunde, zal met gespreksleider Ellen Millenaar over alle dilemma’s spreken die mensen kunnen tegenkomen vanaf de diagnose Alzheimer. Hoe openhartig ben je over de diagnose? Wanneer is de grens van zelfstandig wonen bereikt? Hoe ga je om met medicijngebruik? Wanneer houd je op met eventuele behandeling? En heb je een keuze over levenseinde bij dementie? Deze en andere dilemma’s zullen aan de orde komen.

Wij nodigen u graag uit om aanwezig te zijn bij dit eerste, feestelijke, Alzheimer Café in Floriande. U krijgt een aardigheidje van Alzheimer Nederland en een traktatie van het restaurant van Floriande. We hopen van harte dat we op 22 mei zowel onze trouwe bezoekers van de ‘Meerstede’ als nieuwe bezoekers mogen verwelkomen in huis van de buurt ‘Floriande’, Hankstraat 3, 2134 DT in Hoofddorp.

Niet alle vrijwilligers verhuizen mee met het Alzheimer Café. Wij kunnen nog een coördinator en gastvrouwen en -heren gebruiken in Floriande. Interesse? Meer informatie kunt u opvragen bij Jacqueline de Waal, 06 53766851, inlichtingenac@gmail.com.

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door