onbegrepen gedrag

Woonzorgcentrum De Luwte
Wimbledonpark 361
1185 XJ Amstelveen
Nederland

Plan Route

Gespreksleider Jos Heeremans zal met José Groenendaal, individueel thuisbegeleider bij de Zonnehuisgroep Amstelveen, spreken over onbegrepen gedrag bij dementie en hoe je daar mee om kunt gaan.

Mensen met dementie doen soms dingen die je niet snapt. Dat is lastig voor jou, maar ook voor je naaste, jullie omgeving en zorgverleners. Ongeveer 85 procent van de mensen met dementie krijgt te maken met stemmingsproblemen zoals depressie, angst, lusteloosheid en prikkelbaarheid. Ook impulsief en ontremd gedrag kan voorkomen. Kortom, leven met iemand met dementie betekent vaak leven met een veranderende naaste.

Het is in elk geval goed om te bedenken dat de patiënt het niet kan helpen, het veranderende gedrag hoort bij de ziekte. Maar dan nog, hoe ga je daar als mantelzorger mee om? Moet je ingrijpen, bijsturen, of het laten gebeuren? En hoe verwerk je het als je partner een ander mens geworden is? Wie kan je daarin ondersteuning geven? Kan het onbegrepen gedrag worden beïnvloed door medicatie of dagbesteding?

José Groenendaal zal uitleg geven over de gedragsveranderingen die kunnen voorkomen en wat dat voor de mantelzorgers en naasten kan betekenen. Er is uiteraard ruim gelegenheid om uw vragen te stellen

Deze activiteit maakt deel uit van