Voeding & gezondheid

Woonzorgcentrum De Luwte
Wimbledonpark 361
1185 XJ Amstelveen
Nederland

Voeding en mondzorg bij dementie

Gespreksleider Jos Heeremans zal met Lonneke de Bruijne (diëtiste) en Marion Deutekom (casemanager dementie) spreken over de problemen met voeding en mondzorg bij dementie.

Voldoende en gezond eten en drinken is voor iedereen belangrijk. Bij mensen met dementie is goede voeding echter niet vanzelfsprekend! Er komt vaak ondervoeding  voor bij deze groep. Dat heeft diverse oorzaken, zoals veranderde smaak, stress, onhandigheid met bestek of het niet herkennen van voedingsmiddelen. Ook tandbederf en tandvleesproblemen kunnen leiden tot ondervoeding.

Hoe ga je als partner/mantelzorger om met een naaste met dementie die onder invloed van de ziekte enorm afvalt? Hoe stimuleer je iemand om meer te eten of te drinken? Wat kun je doen om je naaste te helpen met mondverzorging? Hoe begeleid je iemand met dementie naar de tandarts? En wat als iemand daar helemaal niet heen wil of kan?

Lonneke de Bruijne en Marion Deutekom zullen uitleg geven over de problemen die bij voeding en mondzorg kunnen voorkomen. Er is uiteraard ruim gelegenheid om uw vragen te stellen en ervaringen te delen.

U bent van harte welkom op donderdag 22 augustus in Zonnehuis ‘De Luwte’, Wimbledonpark 361, 1185 XJ Amstelveen, aanvang 19.30 uur, einde 21.00 uur. Zaal open vanaf 19.00 uur. U hoeft zich niet aan te melden, u kunt gewoon binnenlopen. De toegang is gratis en de koffie staat klaar.

Deze activiteit maakt deel uit van