Vormen van dementie

Verpleeghuis Bornholm
Bornholm 50
2133 AA Hoofddorp
Nederland

Plan Route

52.3133775, 4.6760953

Gespreksleider Ellen Carels zal met Hester van der Kroon (Geriater in het Spaarne Gasthuis) spreken over de meest voorkomende vormen van dementie.

Dementie is een verzamelnaam voor ziekten die de hersenen aantasten. Ongeveer 70% van de mensen met dementie heeft de ziekte van Alzheimer. Maar ook fronto­temporale dementie, vasculaire dementie, Parkinsondementie en Lewy Body dementie zijn vormen van dementie.

Deze verschillende vormen van dementie hebben gemeenschappelijk dat ze alle leiden tot een achteruitgang van het denkvermogen en een verandering in gedrag. De snelheid en mate waarin dat gebeurt kan per ziekte verschillen. Daarom is het belangrijk dat de juiste diagnose wordt gesteld.

Hester van der Kroon zal uitleggen hoe de diagnose tot stand komt en wat de symptomen zijn bij de meest voor­komende vormen van dementie. Ook zal worden ingegaan op de ondersteuning die mantelzorgers en naasten de patiënten het best kunnen bieden bij de verschillende soorten van dementie. Er is uiteraard uitgebreid gelegenheid om vragen te stellen.

 

Deze activiteit maakt deel uit van