Verslag van Wereld Alzheimer Dag 2018,met Willeke Alberti en Prof. Dr. Philip Scheltens

 

2018-09-24_17h51_45.png

Willeke Alberti fotograaf Patricia Steur.jpg philip_0.jpg

Ter gelegenheid van Wereld Alzheimer Dag heeft Willeke Alberti afgelopen zaterdag 22 september opgetreden in de Schouwburg Amstelveen voor bijna 500 mensen, voor het overgrote deel mensen met dementie en hun mantelzorgers.

Prof. Dr. Philip Scheltens (hoogleraar neurologie en directeur van het Alzheimercentrum VUmc Amsterdam) gaf voorafgaand aan het optreden een presentatie over de stand van zaken op het gebied van onderzoek naar de ziekte van Alzheimer. Ondanks dat er nog steeds geen genezing is gevonden zijn er volop hoopvolle ontwikkelingen. U kunt zelf meehelpen de oplossing te vinden voor dementie en andere hersenziekten door u aan te melden bij hersenonderzoek.nl.

De presentatie van Prof. Dr. Philip Scheltens kunt u hier vinden

Het optreden van Willeke Alberti was fantastisch en hartverwarmend. Muziek heeft een wonderbaarlijke werking: zelfs bij ernstige geheugenproblemen kunnen mensen met dementie soms feilloos meezingen. En dat bleek, de hele zaal zong mee met oude en minder oude liedjes. Willeke Alberti betrok alle mensen bij haar muziek door de zaal in te lopen en handen vast te houden. Na haar optreden is Willeke met iedereen die het wilde op de foto gegaan. 

IMG-20180922-WA0022_0.jpg

IMG-20180922-WA0013.jpg IMG-20180922-WA0030.jpg

Willeke Alberti heeft de Willeke Alberti Foundation opgericht. De foundation is gebaseerd op de overtuiging dat ontspanning en plezier kunnen bijdragen aan een welkome afleiding bij het ziekteproces.

Hier kunt u meer informatie vinden over de Willeke Alberti foundation.

We kijken terug op een heel geslaagd evenement. Leerzaam door de heldere presentatie van Prof. Dr. Philip Scheltens, ontspannend en vrolijk door het prachtige optreden van Willeke Alberti.

Wij danken de Schouwburg Amstelveen van harte voor hun medewerking, de fantastische ondersteuning en hun zeer schappelijke offerte voor dit evenement!

Ook danken wij onderstaande sponsoren, zonder hen was dit evenement niet mogelijk geweest:

Brentano
AbnAmro
CBRE vastgoed
mevr. H.T.G. von der Gablentz
Stichting 
PCSOH

Amstelring
Zorgcentra Meerlanden

 

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door