Algemeen vrijwilliger

Vrijwilliger Onvergetelijke Kookclub 

Heb je hart voor mensen met dementie en vind je koken leuk? Wil je een steentje bijdragen aan het verbeteren van kwaliteit van leven voor mensen met dementie en hun mantelzorgers? 

In navolging van Restaurant Misverstand organiseert Alzheimer Nederland ism de regionale afdelingen door het hele land Onvergetelijke Kookclubs.  

Voor de allereerste Amsterdamse Onvergetelijke Kookclub zoeken we 2 vrijwilligers die mee helpen de mensen op te vangen en meehelpen koken en die op 5 oktober in de ochtend beschikbaar zijn voor een training en op 12 oktober (circa 15u -20u) voor de eerste Kookclub in het Calvijn College (West, Pieter Callandlaan 3) ism Resto Van Harte. 

De Onvergetelijke Kookclub 

Met de Onvergetelijke Kookclubs willen we een plezierige activiteit aanbieden die de kwaliteit van leven verbetert van mensen met dementie en hun naasten. Het is belangrijk voor de kwaliteit van leven dat zij zich nuttig blijven voelen, plezier beleven en zo lang mogelijk mee blijven doen aan het dagelijkse leven, in de maatschappij, samen met lotgenoten. In de Kookclub gaan mensen met dementie met hun partner, familielid, vriend of andere mantelzorger samen koken en samen eten.  

Op deze manier willen we mantelzorgers én mensen met dementie uit hun isolement halen en stimuleren om samen iets plezierigs te ondernemen. Daar zijn weinig mogelijkheden voor waardoor men vaak aan huis gebonden blijft. Ook voelen mantelzorgers zich vaak alleen en willen zij graag lotgenoten en andere mantelzorgers op een ongedwongen manier ontmoeten. Daarnaast eten alleenstaande mensen met dementie vaak minder gezond of vergeten te eten. Bij de Kookclub krijgen ze tips, recepten en ondersteuning. Ook kan een vriend of kennis deze activiteit samen met de persoon met dementie ondernemen waardoor de partner thuis even tijd voor zichzelf heeft.  

Voor meer informatie kun je contact opnemen met: 
  
Claire van Beek, bestuurslid afdeling Amsterdam 
c.vanbeek@alzheimervrijwilligers.nl 

Deze pagina maakt deel uit van