Bestuurslid belangenbehartiging

Heb je hart voor mensen met dementie? Wil je een steentje bijdragen aan het verbeteren van kwaliteit van leven voor mensen met dementie en mantelzorgers? Wil je je inzetten om de belangen van mensen met dementie en mantelzorgers onder de aandacht te brengen in jouw regio? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Het bestuur van Alzheimer Nederland afdeling Amsterdam zoekt belangenbehartiger(s) !

Je bent in gesprek met beleidsmakers, politici, zorginstellingen en hulpverleners bij jou in de regio om de wensen en behoeften van mensen met dementie kenbaar te maken. Je bent goed op de hoogte van de standpunten van Alzheimer Nederland en kan deze uitdragen. Je hebt een signaalfunctie voor Alzheimer Nederland landelijk. Je biedt actief een podium aan mensen met dementie. Je werft en ondersteunt de vrijwilligers die als lokale belangenbehartiger voor de afdeling actief zijn. Je beschrijft met hen het onderdeel belangenbehartiging in het jaarlijkse activiteitenplan. Je kunt ongeveer 4-8 uur per week voor dit werk vrijmaken.

Ben jij

  • Iemand met hart voor mensen met dementie en hun naasten?
  • In staat om zonder eigenbelang op te komen voor de belangen van mensen met dementie?
  • Iemand met een relevant netwerk of vind je het leuk om dit op te bouwen in je regio?
  • Iemand die in staat is om de belangenbehartigers in jullie afdeling te verbinden en te motiveren?
  • Iemand die op de zeepkist durft te staan?

Dan komen wij graag met jou in contact.

Wij bieden: 

Vrijwilligerswerk voor de afdeling Amsterdam van Alzheimer Nederland kan flexibel worden uitgevoerd. Wij vinden het belangrijk dat nieuwe vrijwilligers zich snel thuis voelen binnen onze organisatie. Daar zetten wij ons met z’n allen, zowel bestuur als de overige vrijwilligers voor in. Daarnaast biedt Alzheimer Nederland diverse trainingen en bijeenkomsten gericht op verdieping of deskundigheidsbevordering. Het vrijwilligerswerk bij Alzheimer Nederland vormt een aanvulling op je Curriculum Vitae.

Ben je geïnteresseerd in deze vrijwilligersfunctie, neem dan svp contact op met Fred Cohen, voorzitter van de afdeling Amsterdam, of reageer via de gele button.

Deze pagina maakt deel uit van