Kookclub vrijwilliger

Ben jij iemand die makkelijk contact legt en het leuk vindt om te koken?   

En wil je:   

  • Kwaliteit van leven voor mensen met dementie en hun naasten helpen verbeteren?   

  • Iedere maand gezellig samen koken en eten?   

  • Samenwerken met een team vriendelijke en betrokken vrijwilligers?  

Start dan nu een carrière als vrijwilliger en bouw mee aan een toekomst zonder dementie en een beter leven met dementie. 

Alzheimer Nederland

Dementie raakt steeds meer mensen. 1 op de 5 mensen krijgt dementie. In Nederland zijn momenteel 290.000 mensen met deze ziekte. De verwachting is dat dit aantal in 2040 zal zijn verdubbeld. Met 48 regionale afdelingen, 3650 vrijwilligers en 22.000 collectanten zijn we altijd in de buurt. Samen met vrijwilligers, donateurs, collectanten, onderzoekers, bedrijven en andere betrokkenen werken we aan een toekomst zonder dementie en aan een beter leven voor mensen met dementie en hun dierbaren.

Regionale Afdeling

Je gaat aan de slag bij afdeling Amsterdam. We werken we hard om onze regio dementievriendelijk te maken. Onze vrijwilligers zorgen ervoor dat we mensen in de buurt ondersteunen. Ze behartigen hun belangen, geven voorlichting en organiseren ontmoetingen om ervaringen te delen of in contact te komen met anderen.   

Jouw rol

Alzheimer Nederland is samen met Resto Van Harte gestart met het organiseren van een maandelijkse kookclub. In deze Onvergetelijke Kookclub koken en eten mensen met dementie en hun naasten gezamenlijk. Een activiteit waarbij mensen zich nuttig voelen, plezier kunnen hebben en de focus ligt op wat wél kan. Resto Van Harte bedenkt het menu, regelt de professionele koks en neemt de leiding. Als Kookclub vrijwilliger bereid je de avond voor door alle benodigde spullen klaar te zetten. Je ontvangt en begeleidt de bezoekers en maakt een gezellig praatje. Het bereiden van de maaltijd doen de bezoekers zoveel mogelijk zelf. Eens per maand vinden de kookclub avonden plaats en je bent hier ongeveer 5 uur per avond mee kwijt.  

Dus ben jij iemand die:

  • Mensen met dementie en hun naasten een plezierige avond wil bezorgen?  

  • Graag een praatje maakt met mensen met dementie en hun naasten?   

  • Het leuk vindt om te koken?   

  • Samen wil werken met een team van gedreven vrijwilligers?

Wat mag je van Alzheimer Nederland verwachten 

Je komt terecht in een warme, professionele organisatie en werkt samen met een groep van bevlogen en betrokken mensen. Iedereen werkt met ongekend enthousiasme voor hetzelfde doel.

Dit doen we vanuit een goede basis, want we vinden het belangrijk dat jij met plezier aan de slag kunt. Zo bieden we voorlichting over dementie en diverse trainingen die aansluiten bij je functie. We organiseren netwerkbijeenkomsten tussen afdelingen en met collega’s op het landelijk kantoor en nemen we jouw stem in beleid serieus.

We komen graag met je in contact 

Toch liever eerst wat meer informatie? Neem dan contact met ons op via amsterdam@alzheimervrijwilligers.nl. Je mag verwachten dat we binnen 2 weken contact met je opnemen.

Ben je geïnteresseerd, maar weet je nog niet precies waar jouw kracht ligt? Doe dan de test en kom erachter hoe jij impact kunt maken! 

Deze pagina maakt deel uit van