Onvergetelijke Kookclub in Amsterdam West

 

 We zoeken mensen met dementie en hun mantelzorgers of partners die op 12 oktober mee willen doen met de Onvergetelijke Kookclub in Amsterdam West 

 

Actief blijven en plezier beleven door samen te koken en te eten draagt op positieve wijze bij aan de kwaliteit van leven, zowel voor mensen met dementie als voor hun naasten. 

In navolging van Restaurant Misverstand organiseert Alzheimer Nederland ism de regionale afdelingen door het hele land Onvergetelijke Kookclubs.   

Voor de allereerste Amsterdamse Onvergetelijke Kookclub zoeken we 10 koppels die op 12 oktober (circa 18u -21u) willen deelnemen aan de eerste Kookclub in Amsterdam in het Calvijn College (West, Pieter Callandlaan 3) ism Resto Van Harte.  

Bij deze Kookclubs gaan mensen met dementie met hun mantelzorger, familielid of vriend, samen koken, samen eten, samen zíjn.  

 

De Onvergetelijke Kookclub  

Met de Onvergetelijke Kookclubs willen we een plezierige activiteit aanbieden die de kwaliteit van leven verbetert van mensen met dementie en hun naasten. Het is belangrijk voor de kwaliteit van leven dat zij zich nuttig blijven voelen, plezier beleven en zo lang mogelijk mee blijven doen aan het dagelijkse leven, in de maatschappij, samen met lotgenoten.  

Op deze manier willen we mantelzorgers én mensen met dementie uit hun isolement halen en stimuleren om samen iets plezierigs te ondernemen. Daar zijn weinig mogelijkheden voor waardoor men vaak aan huis gebonden blijft. Ook voelen mantelzorgers zich vaak alleen en willen zij graag lotgenoten en andere mantelzorgers op een ongedwongen manier ontmoeten. Daarnaast eten alleenstaande mensen met dementie vaak minder gezond of vergeten te eten. Bij de Kookclub krijgen ze tips, recepten en ondersteuning. Ook kan een vriend of kennis deze activiteit samen met de persoon met dementie ondernemen waardoor de partner thuis even tijd voor zichzelf heeft.   

Kosten voor deelname zijn € 7,50 p.p. (dus 15,- per koppel) 

Voor meer informatie kun je contact opnemen met:  
 
Claire van Beek, bestuurslid afdeling Amsterdam  
c.vanbeek@alzheimervrijwilligers.nl

 

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door