Ga direct naar de contentGa direct naar de content

Uitgelicht

Bekijk een Alzheimer Café van binnen

Een Alzheimer Café biedt informatie over verschillende onderwerpen rondom dementie. Maar ook samen komen met lotgenoten en de kans om vragen te stellen. Nieuwsgierig? Bekijk het filmpje! We laten vrijwilligers en bezoekers aan het woord om een beeld te geven van de sfeer tijdens een Alzheimer Café. Want iedereen is welkom.

Filmpje Alzheimer Café

Overzicht locaties

Welke regionale ondersteuning vind je bij jou in de buurt? Denk aan aan het Alzheimer Café, Onvergetelijke Kookclub en bijvoorbeeld een wandelgroep.

Voorzieningen in de regio

Netwerk Dementie Arnhem en omstreken

Wil je weten welke voorzieningen er in jouw regio zijn voor mensen met dementie? Netwerk Dementie, een samenwerkingsverband van professionals en organisaties, heeft alle voorzieningen in de regio op een rij gezet voor jou. Denk bijvoorbeeld aan casemanagement en ontmoetingscentra.

Bekijk voorzieningen in gemeenten Arnhem, Lingewaard, Overbetuwe, Rheden, Rozendaal.

Bekijk voorzieningen in gemeenten Duiven, Westervoort, Zevenaar.

Familie Spanjer

Over Arnhem en omstreken

Afdeling Arnhem en omstreken behartigt de belangen van mensen met dementie en hun naasten. Zij doet dit voor de inwoners van de gemeenten Arnhem, Lingewaard, Overbetuwe, Rheden, Rozendaal, Duiven, Westervoort en Zevenaar.

Alzheimer Cafés in de regio

In Arnhem, Overbetuwe, Lingewaard en Zevenaar draaien succesvolle Alzheimer Cafés. Dit zijn ontmoetingsplaatsen voor mensen met dementie en hun naasten. Eenmaal per maand organiseert elk Café een avond met telkens een wisselend thema. Naast ontmoeting wordt daarmee ook kennis over dementie overgedragen. De toegang is gratis. Als u de activiteit op de website bekijkt ziet u ook hoe u zich kunt aanmelden.

Wereld Alzheimer Dag

Op de vaste jaarlijkse Wereld Alzheimer Dag, 21 september, wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor Alzheimer. De afdeling en de Alzheimer Cafés leveren elk jaar een bijdrage aan deze bijzondere dag. Elk jaar wordt een nieuw thema gekozen dat als basis dient voor activiteiten. Ontmoeting vormt het belangrijkste ingrediënt van deze activiteiten.

Onvergetelijke Kookclub

Onze regio heeft ook een Onvergetelijke Kookclub in haar programma, in Elst. Hier kunnen mensen met dementie en hun naasten terecht om gezamenlijk te koken en daarna met elkaar te genieten van de maaltijd. De Onvergetelijke Kookclub voorziet in een grote behoefte, getuige het feit dat er een wachtlijst is om deel te mogen nemen. De wens bestaat om deze kookclubs in meerdere gemeenten in de regio te gaan organiseren.

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws?

Volg ons op Facebook of LinkedIn, daar informeren we over activiteiten, evenementen en nieuws uit de regio.

Contact

Heb je een vraag voor ons of wil je iets bespreken? Neem contact met ons op