Alzheimer Café communicatie & PR vrijwilliger

Content Creator

 

Ben jij een journalistieke of PR-professional die weet hoe je social media platformen inzet?     

En wil je:  

 • De bekendheid van en de betrokkenheid bij activiteiten van Alzheimer Nederland in jouw regio vergroten?   

 • Graag het laatste nieuws delen met mensen met dementie, mantelzorgers, vrijwilligers, professionals en andere belangstellenden?   

 • Ruimte krijgen: zowel om ideeën uit te voeren als om jezelf te blijven ontwikkelen?   

Start dan nu een carrière als vrijwilliger en bouw mee aan een toekomst zonder dementie en een beter leven met dementie.

Alzheimer Nederland

Dementie raakt steeds meer mensen. 1 op de 5 mensen krijgt dementie. In Nederland zijn momenteel 290.000 mensen met deze ziekte. De verwachting is dat dit aantal in 2040 zal zijn verdubbeld. Met 48 regionale afdelingen, 3650 vrijwilligers en 22.000 collectanten zijn we altijd in de buurt. Samen met vrijwilligers, donateurs, collectanten, onderzoekers, bedrijven en andere betrokkenen werken we aan een toekomst zonder dementie en aan een beter leven voor mensen met dementie en hun dierbaren.

Regionale Afdeling

Je gaat aan de slag bij afdeling Midden-Kennemerland. We werken we hard om onze regio dementievriendelijk te maken. Onze vrijwilligers zorgen ervoor dat we mensen in de buurt ondersteunen. Ze behartigen hun belangen, geven voorlichting en organiseren ontmoetingen om ervaringen te delen of in contact te komen met anderen.  

Jouw rol

Het Alzheimer Café Arnhem is op zoek naar (een) schrijfgrage en nieuwsgierige content creator(s) om het PR en communicatieteam te versterken. Hebt u ambitie om creatieve content te schrijven voor de maandelijkse nieuwsbrief en digitale media van het Alzheimer Café Arnhem? Dan zijn we op zoek naar u. U waarborgt de kwaliteit en actualiteit en zorgt dat het Alzheimer Café Arnhem zichtbaar blijft door het delen van leuke nieuwtjes uit de omgeving, nieuwe technologische hoogstandjes, of nieuw onderzoek, een documentaire, theaterstuk of film, de maandelijkse  informatiethema’s, en nog veel meer. Interesse in deze vrijwilligersvacature?

Dus ben jij iemand die:

 • de Nederlandse taal grondig beheerst
 • goed kan omgaan met Microsoft Office programma’s en sociale media;
 • de huisstijl van Alzheimer Nederland zal respecteren;
 • zelfstandig onderzoek verricht naar nieuwtjes, leuke weetjes, enz. In verband met dementie om te berichten op onze sociale mediakanalen;
 • een maandelijkse nieuwsbrief schrijft [helpt te schrijven] met één hoofdthema in samenspraak met het programma;
 • bereid is een PR/communicatie vrijwilligersscholing te volgen;
 • bereid is ongeveer 10 uur per maand aan deze functie te besteden.

Wat mag je van Alzheimer Nederland verwachten 

Je komt terecht in een warme, professionele organisatie en werkt samen met een groep van bevlogen en betrokken mensen. Iedereen werkt met ongekend enthousiasme voor hetzelfde doel.

Dit doen we vanuit een goede basis, want we vinden het belangrijk dat jij met plezier aan de slag kunt. Zo bieden we voorlichting over dementie en diverse trainingen die aansluiten bij je functie. We organiseren netwerkbijeenkomsten tussen afdelingen en met collega’s op het landelijk kantoor en nemen we jouw stem in beleid serieus.

  We komen graag met je in contact 

  Toch liever eerst wat meer informatie? Neem dan contact met ons op via arnhem@alzheimervrijwilligers.nl. Je mag verwachten dat we binnen 2 weken contact met je opnemen.

  Ben je geïnteresseerd, maar weet je nog niet precies waar jouw kracht ligt? Doe dan de test en kom erachter hoe jij impact kunt maken! 

  Deze pagina maakt deel uit van