Alzheimer Café coördinator

Ben jij een verbindende teamspeler die goed kan coördineren en organiseren?  

En wil je:  

  • Mensen écht helpen door op een laagdrempelige manier informatie te bieden? 

  • Mensen inspireren en met elkaar verbinden?  

  • Samenwerken met een gedreven team vrijwilligers?  

Start dan nu je carrière als vrijwilliger en bouw mee aan een toekomst zonder dementie en een beter leven met dementie.  

Alzheimer Nederland 

Dementie raakt steeds meer mensen. 1 op de 5 mensen krijgt dementie. In Nederland zijn momenteel 290.000 mensen met deze ziekte. De verwachting is dat dit aantal in 2040 zal zijn verdubbeld. Iedereen krijgt met de ziekte te maken, als patiënt, mantelzorger of in familie- en vriendenkring.  

Alzheimer Nederland vertegenwoordigt mensen met dementie en hun mantelzorgers. Met 48 regionale afdelingen, 3650 vrijwilligers en 22.000 collectanten zijn we altijd in de buurt. Met onze vrijwilligers geven we voorlichting en informatie en bieden we ondersteuning. We organiseren ontmoetingen om ervaringen te delen of in contact te komen met anderen.  

Alzheimer Nederland werkt aan een toekomst zonder dementie en aan een beter leven voor mensen met dementie en hun dierbaren. We zijn een gezondheidsfonds én een patiëntenorganisatie. Samen met vrijwilligers, donateurs, collectanten, onderzoekers, bedrijven en andere betrokkenen zetten we ons in op verschillende terreinen.   

Regionale Afdeling 

Je gaat aan de slag bij Alzheimer Café Zevenaar. We werken hard om onze regio dementievriendelijk te maken. Onze vrijwilligers zorgen ervoor dat we mensen in de buurt ondersteunen. Ze behartigen hun belangen, geven voorlichting en organiseren ontmoetingen om ervaringen te delen of in contact te komen met anderen.    

Wat mag je van ons als Alzheimer Nederland verwachten   

Je komt terecht in een warme, professionele organisatie en werkt samen met een groep van bevlogen en betrokken mensen. Iedereen werkt met ongekend enthousiasme voor hetzelfde doel. 

Dit doen we vanuit een goede basis, want we vinden het belangrijk dat jij met plezier aan de slag kunt. Zo bieden we voorlichting over dementie en diverse trainingen die aansluiten bij je functie. We organiseren netwerkbijeenkomsten tussen afdelingen en met collega’s op het landelijk kantoor en nemen we jouw stem in beleid serieus. Uiteraard vergoeden we reis- en onkosten en zijn praktische zaken zoals verzekeringen geregeld.  

Jouw rol  

Het Alzheimer Café is een plek waar mensen met dementie en hun naasten elkaar kunnen ontmoeten. De bijeenkomsten bieden naast informatie over leven met dementie ook gezelligheid en sociaal contact. Als Alzheimer Café Coördinator zorg je voor de continuïteit en kwaliteit van jouw Alzheimer Cafés. Dit doe je niet alleen, maar samen met een team van betrokken en gepassioneerde vrijwilligers. Jij zorgt voor de verdeling van de taken en ziet erop toe dat deze tijdig en goed worden uitgevoerd.  

Op inspirerende en motiverende wijze verbind je vrijwilligers, bezoekers en professionals met elkaar. Daarnaast houd je je bezig met het onderhouden én uitbreiden van je netwerk. Je werft fondsen én vrijwilligers voor jouw Alzheimer Cafés en je werkt samen met andere regionale initiatieven rondom dementie. En ten slotte ben je lid van de werkgroep die, samen met het overkoepelende bestuurslid van de regionale Alzheimer Cafés, de jaarlijkse begroting opstelt. Waar nodig word je hierin ondersteund door onze landelijke organisatie.    

Qua tijdsbesteding mag je uitgaan van gemiddeld ca. 6 uur per maand. Dit is mede afhankelijk van de grootte en samenstelling van de werkgroep. De meeste Alzheimer Cafés hebben 10 – 12 bijeenkomsten per jaar. Daarnaast zijn er de overleggen met de werkgroep en soms met de andere Alzheimer Cafés in de regio.   

Dus ben jij iemand die: 

  • Het Alzheimer Café een warm hart toedraagt? 

  • Goed kan plannen en organiseren?  

  • De stuwende kracht kan zijn achter een groep vrijwilligers en professionals? 

  • Een relevant netwerk heeft of dat kan opbouwen? 

  • Een verbindende teamspeler is met goede communicatieve vaardigheden?  

We komen graag met je in contact   

Heb jij interesse in een carrière als vrijwilliger en wil je graag nader met ons kennismaken? Solliciteer dan via onderstaande knop ‘solliciteer nu’.  

Ben je geïnteresseerd, maar weet je nog niet precies waar jouw kracht ligt? Doe dan hier de test en kom erachter hoe jij impact kunt maken!   

Je mag verwachten dat we binnen 2 weken contact met je opnemen.   

Toch liever eerst wat meer informatie? Bel of mail dan Monique Grob, voorzitter Alzheimer Café Zevenaar op 06-82078185 of via de mail naar: alzheimercafe.zevenaar@alzheimervrijwilligers.nl 

 

Deze pagina maakt deel uit van