Alzheimer Café gespreksleider

Alzheimer Café Arnhem

 

Kun jij je goed verplaatsen in een ander en vind je het leuk om voor een groep te staan? 

En wil je:  

  • Mensen met dementie en hun naasten informeren en ondersteunen?  

  • Hét gezicht worden van ons Alzheimer Café?  

  • Ruimte krijgen: zowel om jezelf te ontwikkelen als om ideeën uit te voeren?   

Start dan nu een carrière als vrijwilliger en bouw mee aan een toekomst zonder dementie en een beter leven met dementie.  

Het café is iedere derde dinsdag van de maand open, behalve in de maanden juli en augustus. Het programma is van 19.30 - 21.30 uur.

Alzheimer Nederland

Dementie raakt steeds meer mensen. 1 op de 5 mensen krijgt dementie. In Nederland zijn momenteel 290.000 mensen met deze ziekte. De verwachting is dat dit aantal in 2040 zal zijn verdubbeld. Met 48 regionale afdelingen, 3650 vrijwilligers en 22.000 collectanten zijn we altijd in de buurt. Samen met vrijwilligers, donateurs, collectanten, onderzoekers, bedrijven en andere betrokkenen werken we aan een toekomst zonder dementie en aan een beter leven voor mensen met dementie en hun dierbaren.

Regionale Afdeling

Je gaat aan de slag bij afdeling Arnhem. We werken we hard om onze regio dementievriendelijk te maken. Onze vrijwilligers zorgen ervoor dat we mensen in de buurt ondersteunen. Ze behartigen hun belangen, geven voorlichting en organiseren ontmoetingen om ervaringen te delen of in contact te komen met anderen.

Jouw rol

Als gespreksleider bij het Alzheimer Café ben je hét gezicht van het Alzheimer Café. Samen met een team van andere vrijwilligers zorg jij voor een veilige en prettige sfeer waarin alle bezoekers zich op hun gemak voelen. Als gespreksleider probeer jij bovendien alle bezoekers te betrekken en stimuleer je interactie. Vanuit Alzheimer Nederland volg je een gespreksleiderstraining. Deze training stelt je onder andere in staat om ruimte te geven aan emoties in de zaal en deze emoties te begeleiden. Je voelt aan wat passend is voor de bezoekers en stemt daarop af. De tijdsbesteding voor deze rol is ongeveer 6 - 8 uur per maand voor zowel de voorbereidende werkzaamheden en 10 Alzheimer Café avonden per jaar. Ben je geïnteresseerd in deze functie, maar ben je liever parttime beschikbaar? Ook dat is mogelijk.

Dus ben jij iemand die:

  • Het Alzheimer Café een warm hart toedraagt? 

  • Empathisch vermogen heeft?   

  • Graag voor een groep staat?   

  • Methodisch te werk gaat en gesprekken in goede banen weet te leiden? 
     

Wat mag je van Alzheimer Nederland verwachten 

Je komt terecht in een warme, professionele organisatie en werkt samen met een groep van bevlogen en betrokken mensen. Iedereen werkt met ongekend enthousiasme voor hetzelfde doel.

Dit doen we vanuit een goede basis, want we vinden het belangrijk dat jij met plezier aan de slag kunt. Zo bieden we voorlichting over dementie en diverse trainingen die aansluiten bij je functie. We organiseren netwerkbijeenkomsten tussen afdelingen en met collega’s op het landelijk kantoor en nemen we jouw stem in beleid serieus.

We komen graag met je in contact 

Toch liever eerst wat meer informatie? Neem dan contact op met de coördinator van het Alzheimer Café Arnhem, Mieke Keppens, alzheimercafe.arnhem@alzheimervrijwilligers.nl

Ben je geïnteresseerd, maar weet je nog niet precies waar jouw kracht ligt? Doe dan de test en kom erachter hoe jij impact kunt maken!   

Deze pagina maakt deel uit van