Alzheimer Café Overbetuwe: Filmmarathon

aula basisschool Stap voor Stap
Kruisakkers 3
6662 DV Elst
Nederland

Plan Route

51.9165068, 5.8362172

Filmmarathon

Een mooie afsluiting van de Alzheimermaand met drie films over dementie:

De Liefhebbers (11.00 - 12.30u)

Bitterzoete mozaïekfilm volgt het gezin van architect Jan Liefhebber (Krabbé), die al ruim een jaar aan beginnende alzheimer lijdt en dat al die tijd voor zijn vier volwassen kinderen heeft verzwegen. Wanneer zij het geheim ontdekken, komen de onderlinge verhoudingen onder grote druk te staan. 

Mevrouw van Dalen wacht (14.00 - 15.30u)

Première voor het Alzheimer Café! Prijswinnende korte film (2021) van Nederlandse bodem, De regisseurs zullen de film voor ons inleiden en daarna in gesprek gaan met de bezoekers over de dilemma's in deze indringende film. 

Crew van 'Mevrouw van Dalen wacht'. Fotograaf: Zelina van Ommeren

Kapsalon Romy (16.00 - 17.30u)

Na de scheiding van haar ouders wordt de tienjarige Romy een paar dagen in de week geparkeerd bij oma Stine (Melissen), die een kapsalon runt. Stine doet aanvankelijk nogal nukkig tegen Romy, maar al snel groeien de twee naar elkaar toe.

 

Sponsor: Bridgeclub Arnhem

Aanmelden

Het Alzheimer Café zal plaatsvinden volgens de richtlijnen van het RIVM omtrent Covid-19. Er is plaats voor een maximaal aantal personen. U dient zich van te voren aan te melden met naam + telefoonnummer via alzheimercafe.overbetuwe@alzheimervrijwilligers.nl

Bij de deur zal een gezondheidscheck plaatsvinden.

Heeft u en/of uw huisgenoten Covid gerelateerde klachten zoals keelpijn, verkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts boven 38 graden Celsius? Blijf dan thuis!

Voor meer informatie kun u contact opnemen met de werkgroep Alzheimer Café Overbetuwe alzheimercafe.overbetuwe@alzheimervrijwilligers.nl

Deze activiteit maakt deel uit van