Bestuurslid Alzheimer Café

Ben jij een netwerker met een missie, een goede planner en werk je graag samen?   

 

En wil je:  

  • Het leven voor mensen met dementie en hun naasten helpen verbeteren?  

  • Ervoor zorgen dat onze Alzheimer Cafés een waardevolle plek zijn waar mensen echt iets aan hebben?  

  • Dit samen met een team gedreven vrijwilligers gedaan krijgen?  

Start dan nu je carrière als vrijwilliger en bouw mee aan een toekomst zonder dementie en een beter leven met dementie.  

 

Alzheimer Nederland 

Dementie raakt steeds meer mensen. 1 op de 5 mensen krijgt dementie. In Nederland zijn momenteel 290.000 mensen met deze ziekte. De verwachting is dat dit aantal in 2040 zal zijn verdubbeld. Iedereen krijgt met de ziekte te maken, als patiënt, mantelzorger of in familie- en vriendenkring.  

Alzheimer Nederland vertegenwoordigt mensen met dementie en hun mantelzorgers. Met 48 regionale afdelingen, 3650 vrijwilligers en 22.000 collectanten zijn we altijd in de buurt. Met onze vrijwilligers geven we voorlichting en informatie en bieden we ondersteuning. We organiseren ontmoetingen om ervaringen te delen of in contact te komen met anderen.  

Alzheimer Nederland werkt aan een toekomst zonder dementie en aan een beter leven voor mensen met dementie en hun dierbaren. We zijn een gezondheidsfonds én een patiëntenorganisatie. Samen met vrijwilligers, donateurs, collectanten, onderzoekers, bedrijven en andere betrokkenen zetten we ons in op verschillende terreinen.   

 

Regionale Afdeling 

Je gaat aan de slag bij Regionale afdeling Arnhem en omstreken. We werken we hard om onze regio dementievriendelijk te maken. Onze vrijwilligers zorgen ervoor dat we mensen in de buurt ondersteunen. Ze behartigen hun belangen, geven voorlichting en organiseren ontmoetingen om ervaringen te delen of in contact te komen met anderen.    

Wat mag je van ons als Alzheimer Nederland verwachten   

Je komt terecht in een warme, professionele organisatie en werkt samen met een groep van bevlogen en betrokken mensen. Iedereen werkt met ongekend enthousiasme voor hetzelfde doel. 

Dit doen we vanuit een goede basis, want we vinden het belangrijk dat jij met plezier aan de slag kunt. Zo bieden we voorlichting over dementie en diverse trainingen die aansluiten bij je functie. We organiseren netwerkbijeenkomsten tussen afdelingen en met collega’s op het landelijk kantoor en nemen we jouw stem in beleid serieus. Uiteraard vergoeden we reis- en onkosten en zijn praktische zaken zoals verzekeringen geregeld.  

 

Jouw Rol  

Het Alzheimer Café is een plek waar mensen met dementie en hun naasten elkaar kunnen ontmoeten. De bijeenkomsten bieden informatie over leven met dementie, gezelligheid en sociaal contact. Als bestuurslid Alzheimer Cafés ben jij hét aanspreekpunt voor de werkgroepen van alle Alzheimer Cafés in jouw regio. Samen met de coördinatoren van de lokale Alzheimer Cafés stel je de jaarlijkse begroting op en bepaal je de doelen. Dit leg je vast in het jaarprogramma dat onder jouw motiverende en inspirerende begeleiding door de vrijwilligers wordt uitgevoerd. Je bewaakt de kwaliteit van de uitvoering van de Alzheimer Cafés en stimuleert de vrijwilligers om hun kennis over dementie te verrijken.  

Als verbindende netwerker weet je onze missie onder de aandacht te brengen bij zorgorganisaties, huisartsen, mantelzorgers en andere betrokken instanties. Ook draag je bij aan een goede informatievoorziening op de website van de regionale afdeling en eventueel social media. Je bent iemand die van aanpakken weet. Met enige regelmaat bezoek je zelf de verschillende Alzheimer Cafés in jouw regio. En vind je het leuk om nieuwe Alzheimer Cafés, Trefpunten en Theehuizen op te starten? Ook daarbij kunnen we je hulp goed gebruiken!   

Qua tijdsbesteding kun je uitgaan van ca. 4 – 8 uur per week. Dit hangt onder andere af van het aantal Alzheimer Cafés in de regio. Per week kan de tijdsbesteding verschillen. De Alzheimer Café bijeenkomsten zijn één keer in de maand. Daarnaast is er één of twee keer per jaar overleg met alle Alzheimer Cafés in de regio. 

Dus ben jij iemand die: 

  • Door persoonlijke of professionele ervaring weet hoe om te gaan met mensen met dementie?  

  • Een echte netwerker is?  

  • Het leuk vindt om dingen gedaan te krijgen met een team van vrijwilligers en professionals?  

  • Iemand die van aanpakken weet en mensen kan begeleiden?  

  • Iemand die de kwaliteit van onze Alzheimer Cafés hooghoudt?   

 

We komen graag met je in contact   

Heb jij interesse in een carrière als vrijwilliger en wil je graag nader met ons kennismaken? Solliciteer dan via onderstaande knop ‘solliciteer nu’.  

Ben je geïnteresseerd, maar weet je nog niet precies waar jouw kracht ligt? Doe dan hier de test en kom erachter hoe jij impact kunt maken!   

Je mag verwachten dat we binnen 2 weken contact met je opnemen.   

 

Toch liever eerst wat meer informatie? Mail dan Paul Alfing, voorzitter afdeling Arnhem en omstreken via p.alfing@alzheimervrijwilligers.nl 

Deze pagina maakt deel uit van