Bestuurslid fondsenwerving

Alzheimer Nederland

Dementie raakt steeds meer mensen. 1 op de 5 mensen krijgt dementie. In Nederland zijn momenteel 290.000 mensen met deze ziekte. De verwachting is dat dit aantal in 2040 zal zijn verdubbeld. Met 48 regionale afdelingen, 3650 vrijwilligers en 22.000 collectanten zijn we altijd in de buurt. Samen met vrijwilligers, donateurs, collectanten, onderzoekers, bedrijven en andere betrokkenen werken we aan een toekomst zonder dementie en aan een beter leven voor mensen met dementie en hun dierbaren.

Regionale Afdeling

Je gaat aan de slag bij afdeling Midden Limburg. We werken we hard om onze regio dementievriendelijk te maken. Onze vrijwilligers zorgen ervoor dat we mensen in de buurt ondersteunen. Ze behartigen hun belangen, geven voorlichting en organiseren ontmoetingen om ervaringen te delen of in contact te komen met anderen.  

Over de functie

Als fondsenwerver ontwikkel je een fondsenwervingsplan, Je voert je het plan uit en ondersteun je Alzheimer Cafés bij fondsenwerving en het aanvragen van subsidies. Je benut mogelijkheden om fondsenwervingsacties te initiëren. Je onderhoudt contacten met donateurs, fondsen en sponsoren.  

Spreekt deze vrijwilligersfunctie je aan, dan vragen wij van je dat je:  

  •  alle mogelijkheden op het gebied van fondsenwerving onderzoekt;  
  • een relevant netwerk in de regio hebt of het leuk vindt om dit netwerk op te bouwen;  
  • op passende wijze donateurs, fondsen en sponsoren kunt bedanken;  
  • bereid bent ongeveer 2-4 uur per week aan deze functie te besteden.  

Wij bieden trainingen, overleggen en bijeenkomsten gericht op verdieping of deskundigheidsbevordering. Er is veel informatie beschikbaar via het Vrijwilligersplein. Je krijgt ondersteuning van het bestuur van de regionale afdeling en de coördinator regionale activiteiten en overige medewerkers van het hoofdkantoor. Het vrijwilligerswerk bij Alzheimer Nederland vormt een aanvulling op je CV.

We komen graag met je in contact 

Toch liever eerst wat meer informatie? Neem dan contact met ons op via arnhem@alzheimervrijwilligers.nl. Je mag verwachten dat we binnen 2 weken contact met je opnemen.

Ben je geïnteresseerd, maar weet je nog niet precies waar jouw kracht ligt? Doe dan de test en kom erachter hoe jij impact kunt maken!

Deze pagina maakt deel uit van